Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’adéu de Messi

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Punt Avui’ encapçala l’exemplar del dia amb una gran fotografia del futbolista Lionel Messi i una frase de la roda de premsa […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. ‘El Punt Avui’ encapçala l’exemplar del dia amb una gran fotografia del futbolista Lionel Messi i una frase de la roda de premsa amb què es va acomiadar del FC Barcelona: “He fet tot el possible per quedar-me”. Als peus de la portada, espai per al coronavirus: “Els ingressos hospitalaris per la Covid continuen disparats”.

‘La Vanguardia’ també dedica la imatge de la portada a un Messi emocionat: “Jo sí que he fet tot el possible per quedar-me”. Tot i això, el titular principal és per al turisme: “El sector turístic es queda a mig camí de la recuperació”.Un cas similar és el d”El Periódico’. El titular del diari de dilluns és per a l’impacte empresarial sobre el medi ambient: “La contaminación de las grandes empresas cae un 9,5%”. No obstant això, la fotografia destacada és per a Messi eixugant-se el nas amb un mocador: “Esto es el final”.L”ABC’ es fixa en el pas fronterer de Ceuta i el Marroc: “Cierre en falso de la crisis migratoria en Ceuta”. Com la resta de rotatius, la imatge central és per a Messi plorant: “Hice todo lo posible para poder quedarme, el Barça no lo sé”.El jugador argentí és també el protagonista de la portada de l”Ara’, on ocupa la fotografia més gran al centre de la pàgina: “No me’n volia anar”. El rotatiu barceloní entrevista la consellera de Drets Socials, Violant Cervera: “Totes les ciutats haurien de tenir albergs per als sensellar”.Amb Messi tapant-se la cara a la fotografia central, ‘La Razón’ titula: “Messi, lágrimas y recados para Tebas y Laporta”. El titular principal, però, és per al PSOE d’Andalusia: “El nuevo PSOE andaluz pierde cinco escaños en dos meses”.’El Mundo’ posa el focus en la reforma curricular que prepara l’executiu espanyol per a l’educació primària: “El Gobierno dicta una enseñanza de género de las Matemáticas”. Destina a Messi la fotografia central de l’edició: “Messi, ante el “momento más difícil””.’El País’ opta per destacar la situació de la política catalana i la seva relació amb la política estatal: “La era del ‘procés’ da paso a una etapa de pactos”. Malgrat aquesta aposta, de nou protagonisme per a Messi: “Me bajé el sueldo un 50%, nadie me pidió nada más”.