Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’adaptació teatral de ‘Fariña’ retrata al Tívoli la història del narcotràfic a Galícia de finals dels 70 als 90

ACN Barcelona.-L’adaptació teatral de ‘Fariña’ arriba aquest divendres al Teatre Tívoli i s’hi quedarà fins diumenge amb tres úniques funcions. L’obra està dirigida per Tito Asorey i compta amb la […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Barcelona.-L’adaptació teatral de ‘Fariña’ arriba aquest divendres al Teatre Tívoli i s’hi quedarà fins diumenge amb tres úniques funcions. L’obra està dirigida per Tito Asorey i compta amb la dramatúrgia de José L. Prieto sobre el popular llibre del periodista Nacho Carretero. El periodista Nacho Carretero va realitzar a ‘Fariña’ un treball de camp per concentrar en 300 pàgines la història del narcotràfic a Galícia en les darreres dècades del segle XX. En declaracions a l’ACN, l’actriu María Vázquez explica que ‘Fariña’ és “metateatre que explica la història de Galícia entre finals dels 70 i els 90”.

La productora audiovisual Bambú va comprar els drets per fer una sèrie de televisió de la història que es va estrenar al 2018. L’espectacle està interpretat per Xosé A. Touriñán, Marcos Pereiro, María Vázquez, Cris Iglesias, Sergio Zearreta i Víctor Duplá.L’actriu María Vázquez es posa en la pell d’una nena, de narcotraficant o una mare que va lluitar contra les drogues. Creu que l’espectacle té més a veure amb el llibre de Nacho Carretero que la sèrie de televisió. Vázquez apunta que l’espectacle explica la història de Galícia i donar a conèixer el seu caràcter, perquè va entrar la droga i va romandre tant de temps i hi va haver tant de silenci. L’actriu diu que al final parlen de les emocions, de com van viure les mares aquells fets i dels joves que es morien de les drogues. En aquesta línia, l’actor Sergio Zearreta, que també es posa en la pell de diversos personatges, ha apuntat que l’espectacle és un retrat sociològic de com va afectar que entressin tots aquests diners de cop en una zona molt incomunicada de Galícia. Zearreta manifesta que “tot el que sigui explicar la història d’un poble és interessant des de diversos angles”. L’actor declara que en aquest espectacle hi ha musical, drama, comèdia i parts més esperpèntiques. “A mi m’interessava fer un retrat de gairebé dues dècades de la història de Galícia”, indica. ‘Fariña’ s’estrena a Barcelona després del seu pas pel Teatre Cofidis Alcázar i a les Naus de l’Espanyol de Madrid i més de 6.000 persones han vist ja l’obra. L’obra, que en un principi s’estrenava aquest dimarts i se’n feien cinc funcions, es podrà veure des d’aquest divendres a diumenge en tres úniques representacions.