Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

L’acusat de matar dona i filla la nit de Reis del 2020 a Esplugues diu que va “perdre el control”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’home jutjat per matar la seva dona i la seva filla la nit de Reis del 2020 a Esplugues de Llobregat ha assegurat aquest divendres a l’Audiència de Barcelona que en el moment dels fets va “perdre el control” del seu cos i la seva ment i fins i tot la consciència. En la primera sessió del judici amb jurat, l’acusat només ha respost a la seva defensa al·legant un suposat trastorn mental transitori, dient que tenia una discapacitat que li provocava fatiga i que el trencament amb la seva parella el va acabar de desequilibrar aquella nit. A més, ha dit que quan va veure el que havia fet es va “horroritzar”. L’home s’enfronta a presó permanent revisable i 32 anys més de presó pels dos assassinats, maltractament habitual i revelació de secrets.

Segons la fiscalia, la dona va comunicar a l’home que volia deixar la relació l’agost del 2019, però van seguir convivint. L’home no va acceptar tallar la relació i va començar a mostrar “actituds de control i possessió cap a ella” i la va “sotmetre a una dinàmica de continuats retrets, insults, seguiments i vigilàncies, i fins i tot atacs de tipus físic i psíquic, fet que va provocar-li una profunda situació de malestar emocional i desassossec”. L’1 de desembre del 2019 l’acusat va enviar whatsapps a la seva dona amb insults i retrets com “ets la pitjor, horrible, superpatètica”, entre altres. A més, l’acusat va accedir de forma repetida al contingut del telèfon mòbil de la víctima i als seus comunicacions íntimes i reservades.

Publicitat

Durant la nit i matinada del 5 al 6 de gener del 2020, l’home va accedir de forma subreptícia a les comunicacions de la dona, i va detectar que estava parlant amb un altre home, i això el va fer enfadar molt i el va engelosir. Quan mare i filla ja dormien juntes, l’home les va atacar de forma sorprenent amb un o diversos ganivets, causant-los desenes de ferides mortals, principalment a coll i tòrax.

Per tot això, la fiscalia l’acusa de dos assassinats amb traïdoria i acarnissament i l’agreujant de parentiu, en l’assassinat de la dona amb l’agreujant de discriminació de gènere, i en el cas de la menor per tenir menys de 16 anys. També l’acusa d’un delicte de maltractament habitual i un altre continuat de descobriment i revelació de secrets. Per tot això, li demana presó permanent revisable per l’assassinat de la filla, més cinc anys de llibertat vigilada si sortís de presó i 10 de prohibició d’aproximació i comunicació amb la família de la dona. També li demana 25 anys de presó per l’assassinat de la dona, cinc de llibertat vigilada i deu de prohibició d’aproximació i comunicació amb la família de la víctima. Pel maltractament habitual li demana tres anys de presó i prohibició de tenir armes durant cinc anys, i pel delicte contra la intimitat, quatre anys més i 5.760 euros de multa. També li demana més d’un milió d’euros d’indemnització per la família de la dona.

El judici, previst fins el 9 de maig, inclou informes pericials sobre l’estat psicològic de l’acusat i de material electrònic i dels telèfons. Està previst que testifiquin quatre policies locals d’Esplugues, sis mossos d’esquadra i diversos veïns, familiars, amics i companys de feina de la dona que coneixien la situació de maltractaments.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió