Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

L’acusat de matar dona i filla la nit de Reis del 2020 a Esplugues diu que va “perdre el control”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’home jutjat per matar la seva dona i la seva filla la nit de Reis del 2020 a Esplugues de Llobregat ha assegurat aquest divendres a l’Audiència de Barcelona que en el moment dels fets va “perdre el control” del seu cos i la seva ment i fins i tot la consciència. En la primera sessió del judici amb jurat, l’acusat només ha respost a la seva defensa al·legant un suposat trastorn mental transitori, dient que tenia una discapacitat que li provocava fatiga i que el trencament amb la seva parella el va acabar de desequilibrar aquella nit. A més, ha dit que quan va veure el que havia fet es va “horroritzar”. L’home s’enfronta a presó permanent revisable i 32 anys més de presó pels dos assassinats, maltractament habitual i revelació de secrets.

Segons les acusacions, la dona va comunicar a l’home que volia deixar la relació l’agost del 2019, però van seguir convivint. L’home no va acceptar tallar la relació i va començar a mostrar “actituds de control i possessió cap a ella” i la va “sotmetre a una dinàmica de continuats retrets, insults, seguiments i vigilàncies, i fins i tot atacs de tipus físic i psíquic, fet que va provocar-li una profunda situació de malestar emocional i desassossec”. L’1 de desembre del 2019 l’acusat va enviar whatsapps a la seva dona amb insults i retrets com “ets la pitjor, horrible, superpatètica”, entre altres. A més, l’acusat va accedir de forma repetida al contingut del telèfon mòbil de la víctima i als seus comunicacions íntimes i reservades.

Publicitat

Durant la nit i matinada del 5 al 6 de gener del 2020, l’home va accedir de forma subreptícia a les comunicacions de la dona, i va detectar que estava parlant amb un altre home, i això el va fer enfadar molt i el va engelosir. Quan mare i filla ja dormien juntes, l’home les va atacar de forma sorprenent amb un o diversos ganivets, causant-los desenes de ferides mortals, principalment a coll i tòrax.

L’acusat ha assegurat que mai es van barallar i maltractar psicològicament o físicament, i que només tenien “discussions normals”. També ha negat que li controlés la vida o el telèfon mòbil. L’home ha explicat que quan la dona va decidir separar-se es va sentir “trist i decebut”, però ell va acceptar-ho.

L’home té una discapacitat reconeguda del 42% per una anèmia falciforme, que li provoca dolor, fatiga, falta d’oxigen i fins i tot epilèpsia. Poc abans dels fets li van donar la baixa perquè estava amb depressió i fatigat.

La tarda abans dels fets va anar ell, la seva filla i els avis a la cavalcada de Reis. Ja a casa, es van adormir junts al llit de matrimoni on solien dormir els tres ha explicat. De nit, va sentir com arribava la dona i aquesta li va dir que es quedaria a la sala d’estar amb el mòbil. A partir d’aleshores es va posar nerviós, amb dificultats per respirar i dolors al pit. “Notava molta pressió al cap, no podia controlar els sentiments, perdia el judici, sentia sorolls i una veu”, ha relatat. També ha afegit que “tot anava molt ràpid, em sentia accelerat, el cap girava constantment”. Preguntat pel seu lletrat, ha dit que va notar que “perdia el control” del seu cos i la seva ment: “No podia veure ni pensar el que feia, vaig perdre la raó”.

De cop, va notar que “per dins havia explotat i tot estava descontrolat”. Ha explicat que es va mig desmaiar i adormir-se. Quan es va despertar va veure els dos cadàvers. Va entrar en xoc, estava atordit i paralitzat, “horroritzat” i no va saber com reaccionar. Sí que va trucar a la policia, però no recorda què va explicar exactament.

El pare i la mare de la dona i avis de la nena han explicat que, tot i haver decidit separar-se, ells seguien convidant el seu gendre a casa seva i fins i tot havien de dinar junts el dia de Reis, li buscaven un pis i li havien dit que no calia que pagués cap manutenció per la seva neta. La mare ha explicat que la seva filla li havia dit que l’acusat la seguia i li espiava el telèfon mòbil. Tots dos han assegurat que l’home no s’ha dirigit a ells des del dia dels fets i tampoc els ha dit si es penedeix dels fets.

Fiscalia i acusació particular l’acusen de dos assassinats amb traïdoria i acarnissament i l’agreujant de parentiu, en l’assassinat de la dona amb l’agreujant de discriminació de gènere, i en el cas de la menor per tenir menys de 16 anys. També l’acusa d’un delicte de maltractament habitual i un altre continuat de descobriment i revelació de secrets. Per tot això, li demana presó permanent revisable per l’assassinat de la filla, més cinc anys de llibertat vigilada si sortís de presó i 10 de prohibició d’aproximació i comunicació amb la família de la dona. També li demana 25 anys de presó per l’assassinat de la dona, cinc de llibertat vigilada i deu de prohibició d’aproximació i comunicació amb la família de la víctima. Pel maltractament habitual li demana tres anys de presó i prohibició de tenir armes durant cinc anys, i pel delicte contra la intimitat, quatre anys més i 5.760 euros de multa. També li demana més d’un milió d’euros d’indemnització per la família de la dona.

El judici, previst fins el 9 de maig, inclou informes pericials sobre l’estat psicològic de l’acusat i de material electrònic i dels telèfons. Està previst que testifiquin quatre policies locals d’Esplugues, sis mossos d’esquadra i diversos veïns, familiars, amics i companys de feina de la dona que coneixien la situació de maltractaments.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió