Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

L’acusació popular del cas Mercuri demana 8 anys de presó per a Manuel Bustos per col·locar càrrecs del PSC

|

- Publicitat -

ACN Sabadell – La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que actua com acusació popular en el cas Mercuri, demana 8 anys de presó per a l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos per col·locar persones de l’entorn del PSC al Consorci de Residus del Vallès Occidental i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En l’escrit d’acusació de la peça 31, també demanen 5 anys de presó per al seu germà Paco, mentre que per al gerent del Consorci, Paco Fernández, demana 12 anys d’inhabilitació especial. La plataforma s’alinea amb la fiscalia pel que fa a les penes pels delictes de tràfic d’influències, falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

La peça 31 del cas Mercuri investiga la contractació irregular de persones afins al PSC a través de la gestió de qui era alcalde de la capital vallesana, Manuel Bustos. Concretament, els presumptes fetes delictius haurien passat fins a mitjans de l’any 2012.

Publicitat

A través del telèfon punxat de Bustos, s’hauria obtingut detalls de moviments que s’haurien fet per afavorir persones del seu entorn, que haurien passat a tenir càrrecs i desenvolupar funcions en institucions on els socialistes tocaven poder. Els fets van quedar recollits en una peça separada del cas Mercuri, que estarà enllestida per encarar la fase de judici un cop acusacions i defenses hagin entregat els seus escrits.

Entre els beneficiats hi hauria, segons detalla la plataforma, persones de l’entorn socialista com Marta Solé Costa o Anna Carrasco Serrano, totes dues col·locades al Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental. En el cas de Carrasco, va ser també regidora a l’Ajuntament de Sabadell. També s’hauria beneficiat Carmen Sendrós, en aquest cas col·locada a l’AMB.

<strong>Les penes per als tres acusats</strong>

La plataforma, igual que la fiscalia, demana la pena més elevada per a Bustos, en tant que alcalde de Sabadell en el moment dels fets. Per a ell demana 3 anys de presó i 7 d’inhabilitació especial amb una multa de 200.000 euros pel delicte continuat de tràfic d’influències, als quals cal sumar-hi 5 anys més de presó i 5 d’inhabilitació especial amb multa de 5.500 euros per falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

Paco Bustos, germà de l’alcalde, també rep per la seva condició de primer secretari del PSC al Vallès Occidental Sud, conseller del Consell Comarcal i regidor de govern a Sabadell. En el seu cas, es demana una pena de 5 anys més de presó i 5 d’inhabilitació especial amb multa de 5.500 euros per falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics.

Qui menys malparat en surt és el llavors gerent del Consorci de Residus i militant socialista, Paco Fernández. La plataforma li demana 12 anys d’inhabilitació especial pel delicte continuat de prevaricació administrativa.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió