Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’ACM vol que el municipalisme tingui més presència en la gestió dels Fons Europeus

ACN Barcelona.-El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, ha reclamat aquest divendres que la gestió dels fons europeus Next Generation UE tingui un “fort accent municipalista i […]

Avatar
Agències 09/04/2021

ACN Barcelona.-El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, ha reclamat aquest divendres que la gestió dels fons europeus Next Generation UE tingui un “fort accent municipalista i ha advertit que “només s’aprofitarà l’oportunitat històrica d’aquests fons si serveixen, d’una banda, per transformar econòmica, social, digital i ambientalment el país, i de l’altra, per reequilibrar el territori”. Ho ha afirmat durant la seva intervenció al Diàleg ‘Els municipis i els fons europeus: visió única o futur fragmentat?’, organitzat per Alcaldes.eu. El president de l’ACM ha justificat la seva demanda perquè “es pugui sortir d’aquesta crisi més cohesionats i forts, i no s’accentuï una Catalunya de dues velocitats”.

Soler també ha denunciat que el municipalisme català no participi dels criteris de repartiment de recursos i ha lamentat que “la complexitat en la tramitació o les dinàmiques agregadores vagin en detriment dels municipis més petits, perdent finançament avui i competitivitat demà”. Pel que fa a les xifres, està previst que dels 750.000 milions d’euros, a l’Estat espanyol n’hi pertoquin 72.000 milions per al període 2021-2023. Només 1.483 milions aniran destinats als ajuntaments de tot l’Estat Espanyol.