Dilluns, 21 d'Octubre de 2019 - Edició 452
La República

L’ACM reclama “modificacions ràpides” al Codi Penal perquè els lladres no “entrin per una porta i surtin per l’altra”

ACN Barcelona.-El president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), David Saldoni, ha reclamat “modificacions ràpides” al Codi penal per impedir la reiteració delictiva, i que els lladres “entrin […]

Avatar
Agències 23/07/2019

ACN Barcelona.-El president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), David Saldoni, ha reclamat “modificacions ràpides” al Codi penal per impedir la reiteració delictiva, i que els lladres “entrin per una porta i surtin per l’altra”. Saldoni ha volgut destacar la feina dels Mossos d’Esquadra i les policies locals per detenir lladres però ha lamentat que els agents vegin “amb impotència” com la justícia “no pot fer res” per solucionar la problemàtica. L’ACM ha alertat de la inseguretat “creixent” als pobles i ciutats de Catalunya i ha justificat en aquest escenari els canvis que reclama al Codi Penal.

Per a l’entitat, cal dotar l’administració de les “eines legals suficients” per combatre “l’increment de robatoris en habitatges” però també d’altres delictes i d’episodis de violència puntual. El març passat l’ACM i el Consell Comarcal del Maresme van consensuar una moció per fer front als robatoris, sobretot a nuclis disseminats d’alguns municipis. L’ens municipalista ha enviat a tots els ajuntaments catalans una moció que insta el poder judicial a fer una graduació de les peticions de pena, i a l’executiu a modificar el codi penal per elevar les penes.La moció també reitera la importància d’una bona coordinació entre cossos policials i ajuntaments. L’ACM ha posat en valor “l’esforç” del Departament d’Interior per “combatre la delinqüència” amb la incorporació de 750 nous agents dels Mossos cada any en els propers dos anys, i el reforç policial a Barcelona amb 320 nous efectius a partir de l’octubre.

Relacionats