Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’ACM i l’Associació de Micropobles treballaran juntes per millorar l’atenció de les necessitats dels pobles petits

ACN Torrebesses.-L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Micropobles de Catalunya treballaran conjuntament impulsar l’atenció de les necessitats dels pobles petits. Ho faran en el marc d’un conveni signat […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Torrebesses.-L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Micropobles de Catalunya treballaran conjuntament impulsar l’atenció de les necessitats dels pobles petits. Ho faran en el marc d’un conveni signat aquest dijous a Torrebesses (Segrià) que preveu que les dues entitats puguin compartir serveis en un moment que els ajuntaments han de superar moltes “adversitats” arran de la crisi sanitària per la pandèmia de la covid-19, segons ha explicat el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler. De la seva banda, el president dels Micropobles, Mario Urrea, ha destacat que l’acord suposa un “pas endavant” per poder-se “recolzar” i continuar treballant i donant veu als pobles adherits a l’entitat.

Lluís Soler ha destacat la “satisfacció” que els suposa signar el conveni amb els Micropobles de Catalunya ja que més enllà de la defensa del municipalisme que fan de forma independent les dues entitats, “és evident” que a l’ACM es presten tota una sèrie de serveis com la central de compres, l’assistència tècnica jurídica o la formació, als quals ara se’ls vol donar una mirada especialitzada als pobles petits. Per això la necessitat de fer-ho de forma coordinada amb l’Associació de Micropobles, en un moment de crisi sanitària on els ajuntaments han de combatre adversitats i disjuntives. Soler ha defensat així la necessitat de sumar esforços en tot allò que doni “més eficiència a la prestació de serveis”. Per fer-ho està previst que l’ACM i l’Associació de Micropobles tinguin un punt de trobada als diferents òrgans directius de les dues associacions i també que es constitueixi una comissió de seguiment bilateral per fer seguiment del dia a dia dels micropobles i del municipalisme. El conveni té vigència per un any i s’anirà renovant de forma tàcita. L’alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, ha recordat que la dels Micropobles no és una associació que busqui donar serveis sinó que vol ser la veu dels pobles petits, per la qual cosa no són “competència” de cap entitat. És més, ha afegit, s’ha mostrat convençut que tots els municipis de l’Associació estan afiliats a l’ACM. Urrea ha recordat que arran de la pandèmia s’han vist “desatesos”, com la majoria de l’arc municipalistes. Ha lamentat que fa molts dies que no es poden reunir amb el Govern per poder expressar les seves inquietuds i preocupacions. En aquest sentit, confia que estar a l’ACM els suposi comptar amb un aliat per sumar esforços per poder ser més forts i arribar més amunt.