Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’ACM es compromet a defensar la democràcia i les llibertats davant els dies “convulsos” i les “incerteses”

ACN Barcelona.-El comitè executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha consensuat aquest dimarts un manifest commemoratiu dels 40 anys d’ajuntaments democràtics que presenta els consistoris com els espais centrals […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-El comitè executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha consensuat aquest dimarts un manifest commemoratiu dels 40 anys d’ajuntaments democràtics que presenta els consistoris com els espais centrals per defensar els drets i les llibertats fonamentals. En la darrera sessió del mandat municipal, l’entitat s’ha compromès a defensar la democràcia en considerar que es viuen dies “convulsos” i “incerteses”. El manifest assenyala que els ajuntaments son la cara més “humana” i “fraterna” de l’administració pública on tots els ciutadans s’hi poden expressar lliurement. “Seguim servint amb la mateixa vocació, esforç i perseverança a tothom. I sobretot, seguim defensant la democràcia practicant-la amb honestedat”, comenta l’ACM en el comunicat.

En el text consensuat, s’aposta també per una administració local “forta” amb recursos “suficients” i “justos” i amb capacitats “grans”. També es destaca que es requereixen competències que permetin seguir mantenint l'”alt” nivell d’exigència en els serveis que presten a la ciutadania. “Reivindiquem la nostra fortalesa, la nostra feina i el nostre esforç constant perquè a través de l’administració local contribuïm de forma decisiva en tenir un territori més cohesionat, uns municipis més vius i dinàmics”, subratllen.D’altra banda, l’ACM també fa una crida a la unitat i recorda que si el món local s’uneix són “imparables”. De fet, apunten que el treball conjunt i la suma d’esforços els ha permès avançar i progressar com a societat. Per això, aposten per seguir en la mateixa direcció per tal de mantenir l’esperit de treball conjunt i fer un nou salt per millorar qualitativament els municipis. Per abordar els canvis “abruptes” i “ràpids” que es viuen al país i a la comunitat proposen que els ajuntaments siguin la “punta de llança de la política”. “Des de baix és des d’on es construeixen sempre els edificis més forts i rellevants, des d’on es defensen amb més fermesa les idees, drets i llibertats fonamentals d’una societat”, conclouen.