Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’ACM celebra el rebuig al decret de romanents i reclama a l’Estat una nova proposta

ACN Barcelona.-L’ACM ha celebrat que el Congrés hagi tombat aquest dijous el decret sobre els romanents dels ajuntaments i reclama a l’Estat una nova proposta “per no perdre més temps”. […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-L’ACM ha celebrat que el Congrés hagi tombat aquest dijous el decret sobre els romanents dels ajuntaments i reclama a l’Estat una nova proposta “per no perdre més temps”. En un comunicat, el president de l’ACM, Lluís Soler, ha rebutjat que es presentin mesures “improvisades, sense escoltar ni negociar” i ha defensat que el fons de 5.000 MEUR no ha d’estar condicionat a la cessió a l’Estat dels romanents ni a tenir superàvit positiu. “Ens posem a disposició per parlar d’una urgent regulació des del consens i la pluralitat i que resolgui els problemes dels ajuntaments”, ha afegit Soler.

El president de l’ACM reivindica que els ajuntaments no poden fer de banc de l’Estat i, per tant, que el fons de reactivació no ha d’estar condicionat a cedir els romanents dels ajuntaments. “La nostra actitud és i serà sempre constructiva, de mà estesa, però també de fermesa en la defensa de l’autonomia local i la suficiència financera dels ajuntaments, més encara en moments difícils com els que estem vivint”, ha afirmat.Per aquest motiu, Soler continua demanant “l’alliberament” dels romanents de tresoreria: “Demanem, un cop més, al govern de l’estat espanyol, que facin les coses bé. Escoltin, negociïn, dialoguin, consensuem i pactem pel benestar i la prosperitat de tots els nostres veïns i veïnes, sense diferències, ni greuges comparatius”, ha conclòs.El decret tombat de romanents dels ajuntaments establia un sistema que permetia que els consistoris accedissin a 5.000 MEUR dels seus propis superàvits a canvi de cedir a l’Estat la resta dels seus estalvis durant un termini de 10 anys a partir del 2022.Podem finalment ha votat a favor després d’assolir un acord amb l’executiu espanyol perquè el 60% del fons de 5.000 MEUR, és a dir 3.000, es repartissin amb criteris poblacionals.