Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

L’ACAVE demana ampliar el termini per quedar fora d’una mesa electoral fins a la designació dels seus membres

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) ha demanat aquest divendres que el termini per quedar exempt de la convocatòria a una mesa electoral el 23-J s’estengui fins a la designació oficial com a membre de la mesa. En un comunicat, valora positivament que tenir un viatge contractat suposi un motiu per no haver de formar part d’una mesa però també avisa que aquest condicionant té “molta rellevància” en tot el sector turístic, i en especial a les agències de viatge, ja que en aquestes dates es registren moltes reserves per a la segona quinzena de juliol i les eleccions faran demorar la decisió de molts clients que esperaran a confirmar si han de formar part o no d’una mesa.

Aquest dijous, la Junta Electoral Central (JEC) va avalar que tenir unes vacances contractades abans del 30 de maig, data de publicació de la convocatòria dels comicis generals del 23-J, sigui acceptat com a motiu per no ser a una mesa electoral. L’àrbitre electoral va determinar que serà una excusa vàlida per no integrar una mesa que la jornada de les eleccions espanyoles “coincideixi amb un desplaçament o estada de caràcter vacacional” i sempre que la cancel·lació del qual “ocasioni un perjudici econòmic o un trastorn greu al sol·licitant”.

Publicitat

L’ACAVE recorda que en processos anteriors aquest supòsit no estava oficialment reconegut com un motiu per quedar fora d’una mesa però que “en la pràctica” sempre s’acceptava si es demostrava que el viatge havia sigut contractat amb anterioritat a la data de notificació.

“Sorprèn que la JEC s’hagi decantat pel criteri d’acceptar només els viatges contractats abans de la convocatòria de les eleccions ja que això no s’aplica a altres motius previstos com esdeveniments o compromisos familiars, com els casaments, en que només es té en compte si la data coincideix o no amb les eleccions”, afegeix l’entitat en el comunicat.

Per últim, les agències de viatge també han recomanat contractar una assegurança que cobreixi el supòsit de ser convocat a una mesa electoral a les eleccions del 23 de juliol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió