Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’Acadèmia del Cinema Espanyol homenatjarà a l’actriu Carme Elias

ACN Barcelona.-L’Acadèmia del Cinema Espanyol homenatjarà l’actriu catalana Carme Elias i, per la seva banda, l’Acadèmia del Cinema Català farà el mateix amb Ángela Molina. Els dos homenatges són fruit […]

Avatar
Agències 26/08/2021

ACN Barcelona.-L’Acadèmia del Cinema Espanyol homenatjarà l’actriu catalana Carme Elias i, per la seva banda, l’Acadèmia del Cinema Català farà el mateix amb Ángela Molina. Els dos homenatges són fruit de l’acord de col·laboració entre les dues acadèmies amb l’objectiu de promocionar l’obra dels guardons d’honor que atorguen les dues entitats. Així, mentre que Carme Elias es va endur el Gaudí d’Honor-Miquel Porter el passat 21 de març; Ángela Molina va ser la guanyadora del Goya d’Honor. L’homenatge a Carme Elias tindrà lloc el 8 de setembre a Madrid, a la sala de l’Acadèmia del Cinema Espanyol, on es projectarà ‘La distancia más larga’, una de les pel·lícules més significatives de la filmografia d’Elías.

L’acte d’homenatge a Elias es completarà amb una trobada entre l’actriu; Claudia Pinto Emperador, directora de ‘La distancia más larga’; i el cineasta Javier Fresser, director de ‘Camino’. L’endemà, el 9 de setembre, serà el torn d’Ángela Molina. L’entitat dirigida per Judith Colell ha programat la projecció de la pel·lícula ‘Lola’, de Bigas Luna, a la Filmoteca de Catalunya. Posteriorment hi haurà una trobada entre Ángela Molina, les actrius Maria Molins i Nora Navas i el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau. L’Acadèmia del Cinema Català ha destacat la “trajectòria excepcional” d’Ángela Molina, així com “la seva autenticitat, el seu talent indiscutible i la seva especial sensibilitat”.