Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’Acadèmia del Cinema Català vota la nova junta directiva que rellevarà Isona Passola

ACN Barcelona.-L’Acadèmia del Cinema Català celebra aquest dilluns les eleccions a la nova junta directiva de l’entitat, que agafarà el relleu a Isona Passola i el seu equip després de […]

Avatar
Agències 14/06/2021

ACN Barcelona.-L’Acadèmia del Cinema Català celebra aquest dilluns les eleccions a la nova junta directiva de l’entitat, que agafarà el relleu a Isona Passola i el seu equip després de vuit anys. Gairebé 500 acadèmics amb dret a vot han de decidir entre les candidatures de les cineastes Judith Colell i Neus Ballús, les dues úniques aspirants a presidir l’Acadèmia. A la seu de l’entitat aquesta tarda hi ha hagut un degoteig discret d’acadèmics, i és que més de la meitat del cens va emetre el seu vot de forma telemàtica entre el 9 i l’11 de juny. La votació es tanca a les vuit del vespre, i un cop es faci el recompte de vot físic i electrònic, es proclamarà la guanyadora.

Aquestes són les primeres eleccions a l’Acadèmia amb més d’una candidatura enfrontada, doncs en les darreres només Passola va optar a la reelecció i, anteriorment, la productora s’havia estrenat en el càrrec agafant el relleu a l’aleshores president Joel Joan en una votació celebrada en una assemblea dels acadèmics. Una Passola que, d’altra banda, va trencar la neutralitat la setmana passada a través d’una piulada de suport a Neus Ballús. Judith Colell es va presentar a les eleccions amb una candidatura que té per lema ‘Cinema i futur’, i amb la promesa d’intentar recuperar el “múscul industrial” perdut pel cinema català l’última dècada. De la seva banda, Ballús ha proposat una renovació de la mateixa Acadèmia per fer-la més “inclusiva” i, durant la campanya, ha posat l’accent en “el valor cultural” dels projectes i la seva “capacitat transformadora”. Un dels primers encàrrecs que tindrà sobre la taula la nova presidenta és l’aprovació de les bases de la propera edició dels Premis Gaudí, que s’han de tancar abans de les vacances d’estiu.