Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

L’Acadèmia del Cinema Català nomena oficialment els seus nous Membres d’Honor

ACN Barcelona.-L’Acadèmia del Cinema Català ha celebrat aquest dimecres l’acte oficial de nomenament dels seus nous Membres d’Honor. El pati de la Casa Alegre de Sagrera ha acollit l’homenatge dels […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-L’Acadèmia del Cinema Català ha celebrat aquest dimecres l’acte oficial de nomenament dels seus nous Membres d’Honor. El pati de la Casa Alegre de Sagrera ha acollit l’homenatge dels acadèmics a les actrius Carme Elias i Assumpta Serna, el cineasta Jordi Cadena, el director, actor i gestor cultural Hermann Bonnín, la muntadora de ‘Campanades a mitjanit’, Elena Jaumandreu, i l’exhibidor Pere Sallent, impulsor de multisales de referència a Catalunya. “Quan escollim els nous acadèmics d’honor, busquem les baules de la cadena que ens han portat on som”, ha dit Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, celebrant que la família creixi any rere any.

“Aquest és un dels premis que més porto al cor, com si d’alguna manera fos una espurna, que em diu que això no s’ha acabat”, ha destacat Assumpta Serna. Mentre, Pere Sallent ha recalcat que “és un premi a un negoci familiar, a l’avi, al pare i a les dones que hi han hagut al costat de tots ells, que ens han permès aconseguir tot allò que hem fet”. Per la seva part, Hermann Bonnín ha indicat que en aquest moment de la seva trajectòria, “quan es parla més de records i menys de projectes, la distinció de l’Acadèmia m’ha arribat com un aire fresc”. Bonnín ha tingut un record per a Josep Maixenchs, fundador de l’ESCAC, i per a dos companys de nomenament, l’actriu Carme Elias i el director Jordi Cadena. Elena Jaumandreu ha recordat com va fer esperar al mateix Orson Welles, perquè quan la va sol·licitar ella havia de finalitzar un altra pel·lícula i l’actriu Carme Elias ha tancat l’acte amb un agraïment a l’Acadèmia i a seu públic.La distinció ha reconegut des del 2009 una cinquantena de professionals de diversos àmbits de la indústria cinematogràfica. La cerimònia ha estat conduïda per la periodista Elisenda Pineda i ha inclòs dues actuacions de la vocalista Laura Simó, acompanyada del pianista Francesc Capelles, dos noms vinculats al Festival de Jazz de Terrassa.