Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’Acadèmia de les Bones Lletres i Edicions 62 creen el Premi Bones Lletres d’assaig humanístic

ACN Barcelona.-La Reial Acadèmia de les Bones Lletres i Edicions 62 han anunciat aquest dimecres el naixement del Premi Bones Lletres d’assaig humanístic, un guardó anual d’assaig per a obres […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-La Reial Acadèmia de les Bones Lletres i Edicions 62 han anunciat aquest dimecres el naixement del Premi Bones Lletres d’assaig humanístic, un guardó anual d’assaig per a obres originals i inèdites, en llengua catalana, dotat amb 6.000 euros. L’objecte de l’assaig ‘humanístic’ serà de tema lliure, obert a qualsevol camp del pensament, informen en un comunicat. Els dos actors han creat el guardó per promoure aquest gènere i també la lectura en català, expliquen, amb l’afany d'”estimular i distingir l’excel·lència dels estudis humanístics” en una època “d’excessiu predomini del mercantilisme”. L’obra guanyadora es publicarà a la col·lecció Llibres a l’Abast, d’Edicions 62.

El Premi Bones Lletres d’assaig humanístic neix des del convenciment “que en la societat actual l’assaig és més necessari que mai i amb la voluntat de proporcionar a la societat eines d’informació i de reflexió que l’ajudin a situar-se davant de qüestions fonamentals que preocupen en el món d’avui”.Al llarg del mes d’octubre d’aquest 2020 s’anunciaran les bases del premi, el termini d’admissió d’originals del qual finalitzarà el 15 de març de 2021.El veredicte s’anunciarà el mes de maig del 2021 mitjançant un comunicat i l’octubre del mateix any s’atorgarà el guardó durant un acte a l’Acadèmia de Bones lletres, coincidint amb la publicació del llibre. La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona és la successora d’una agrupació d’aficionats a la literatura i a la història, nascuda el 1700 i que va prendre el nom d’Acadèmia Desconfiada, o dels Desconfiats. Creada el 1729, va néixer com una societat literària i ha estat des de sempre interessada en l’assaig. Des dels seus primers estatuts, el 1752, lʼobjectiu ha estat l’estudi de la història de Catalunya i formar la joventut en filosofia i literatura. Posseeix una extensíssima xarxa d’acadèmics, tant en l’àmbit nacional com internacional, entre els quals hi ha importants figures representatives de diversos camps de la cultura.