Dijous, 2 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

L’Acadèmia de la Música estima una pèrdua d’ingressos per als músics de més de 5 MEUR fins al maig

ACN Barcelona.-L’Acadèmia de la Música preveu una pèrdua per als músics de 5 milions d’euros entre els mesos de març i maig a causa de la crisi pel coronavirus. A […]

Avatar
Agències 26/03/2020

ACN Barcelona.-L’Acadèmia de la Música preveu una pèrdua per als músics de 5 milions d’euros entre els mesos de març i maig a causa de la crisi pel coronavirus. A aquesta xifra, se li ha d’afegir els ingressos provinents dels drets d’autor, amb una davallada prevista d’entre el 15% i el 30 %. L’informe recull l’impacte a les sales de concerts catalanes, que estimen pèrdues d’1,5 milions per setmana. A més, l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) xifra en 3,2 milions les pèrdues acumulades fins al moment, que podrien arribar als 18 milions. Amb tot això, l’Acadèmia demana un pla de xoc que contempli l’increment “immediat” del pressupost de cultura al 2% i un gabinet de crisi per “evitar” la devastació del sector.

L’informe de l’Acadèmia de la Música donat a conèixer aquest dijous després de recollir les dades de tot el sector constata que respecte el període de març a maig de 2019 les pèrdues dels músics serien entorn els 5 milions d’euros, una xifra a la qual s’ha d’afegir els ingressos provinents de les entitats de gestió de drets. Els drets d’autor pels usos de la música preveuen una davallada d’entre el 15 i el 30 % respecte a l’any anterior, segons el sector fonogràfic i editorial musical.Les 80 sales de concerts catalanes associades a l’ASACC estimen en 1,5 milions d’euros les pèrdues d’ingressos setmanals, amb la incertesa de la duració de la crisi i una repercussió directa sobre un col·lectiu de 1.623 treballadors afectats.Per la seva banda, les empreses i professionals que formen part de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) xifren en 3,2 milions d’euros les pèrdues acumulades fins al moment (amb una estimació que puguin arribar als 18 milions si la situació actual s’allargués fins a finals del mes de juny). Aquest col·lectiu té 224 treballadors afectats per ERTO (un 57% del total de les seves plantilles) i calcula un total de 3.476 concerts suspesos.

Relacionats