Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’ACA invertirà més de 800.000 euros per construir la depuradora de Cubells

ACN Cubells.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat per 802.160 euros la construcció de la depuradora de Cubells (Noguera) a l’UTE formada per Remondis Agua, SAU, i Gilabert Miró, SA. […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Cubells.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat per 802.160 euros la construcció de la depuradora de Cubells (Noguera) a l’UTE formada per Remondis Agua, SAU, i Gilabert Miró, SA. Els treballs tindran una durada de set mesos i el contracte també inclou el finançament necessari per garantir el funcionament de la planta per a un període d’un any. Passat aquest temps, l’ACA convocarà un nou concurs per a garantir el funcionament i l’explotació de la planta. La depuradora tindrà una capacitat de tractament de 691 m3/dia, equivalent a una població de 589 habitants, garantint així les necessitats de sanejament actuals i futures del municipi. L’aigua tractada serà aportada al Clot de la Vall, millorant la qualitat de la conca del riu Segre.

La depuradora serà de tipus biològic per fangs actius d’aireació perllongada, amb una capacitat de 691 m3/dia, equivalent a una població de 589 habitants. La planta, per tant, tindrà capacitat per adequar-se a les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que la població actual de Cubells és de 373 habitants. També es construirà una xarxa de col·lectors, que recolliran les aigües residuals de la xarxa de clavegueram, amb una longitud total superior als 2,2 quilòmetres.Fins ara, aquest municipi de la Noguera no disposa de depuradora. D’aquesta manera, la construcció d’aquest nou sistema de sanejament permetrà millorar la qualitat de de la conca del riu Segre, ja que el punt on s’aportarà l’aigua és el Clot de la Vall.