Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

L’ACA finalitza les obres a la xarxa de sanejament en alta de l’Ametlla de Mar per evitar sobreeiximents i males olors

ACN L’Ametlla de Mar.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat les obres d’adequació de la xarxa de sanejament en alta del municipi de l’Ametlla de Mar, amb una inversió d’1,9 […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN L’Ametlla de Mar.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat les obres d’adequació de la xarxa de sanejament en alta del municipi de l’Ametlla de Mar, amb una inversió d’1,9 milions d’euros. La xarxa no tenia prou capacitat per absorbir les aigües abocades i, en alguns punts, es produïen sobreeiximents que provocaven problemes d’olors al centre del poble. Les actuacions s’han concentrat en la construcció de diverses estacions de bombament, en l’habilitació de canonades d’impulsió, així com millores del telecontrol. Prèviament, es va connectar de la canonada de retorn amb l’emissari i la construcció d’un nou ramal amb recorregut nou, que va directament a depuradora, aconseguint alleugerir el cabal a la xarxa de clavegueram.

Segons l’ACA, amb la construcció de les noves estacions de bombament, juntament amb un sistema de desodorització, es redistribuirà el transport de les aigües residuals, reduint els episodis de mals olors. També s’evitaran vessaments a les platges del municipi, sobretot en episodis de pluges intenses quan es poden produir sobreeiximents.