Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’ACA destinarà 1,2 milions d’euros a segellar el dipòsit de fangs de Vic

ACN Vic.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 1,2 milions d’euros per a segellar i integrar mediambientalment el dipòsit de fangs de la depuradora de Vic. L’ACA ha posat a licitació […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Vic.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) destinarà 1,2 milions d’euros per a segellar i integrar mediambientalment el dipòsit de fangs de la depuradora de Vic. L’ACA ha posat a licitació el contracte per executar les obres i les ofertes es poden presentar ofertes fins al 8 d’octubre. Un cop adjudicats els treballs, és previst que tinguin una durada de quatre mesos i dues setmanes. Consistiran a impermeabilitzar les superfícies de l’antic dipòsit, dur a terme el condicionament del terreny per a recollir i conduir les aigües de pluja i fer una integració del paratge en el seu entorn natural, garantint així al màxim la protecció del medi ambient.

El dipòsit va funcionar entre els anys 1996 i 2000, període durant el qual s’hi van destinar fangs de depuradora que no es podien valoritzar. Des de la seva aturada s’hi han dut a terme tasques de manteniment i control. En l’actualitat la pràctica totalitat dels fangs produïts a Catalunya com a resultat del servei de sanejament de les aigües residuals urbanes són valoritzats.La mateixa contractació preveu que l’adjudicatària es faci càrrec del manteniment de l’abocador durant el primer any després de les obres.