Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

L’ACA destina 4,1 MEUR per potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos municipals

ACN Barcelona.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la convocatòria destinada a l’atorgament d’ajuts per potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos locals. En total s’han atorgat un total […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha resolt la convocatòria destinada a l’atorgament d’ajuts per potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos locals. En total s’han atorgat un total de 26 subvencions, amb un import global de 4,1 MEUR. Els ajuts, que suposen el 80% del total de l’actuació plantejada, serviran per a potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos municipals, com el reg de jardins i la neteja de carrers, la recàrrega d’aqüífers, així com ampliacions de sistemes de tractament terciaris que estan actualment en funcionament.

Entre els projectes més destacats subvencionats hi ha la impulsió d’aigua regenerada des de la depuradora de Sant Pau de Riu Sec de Sabadell (1 MEUR), l’ampliació de la xarxa de distribució d’aigua no potable al municipi del Prat de Llobregat (496.000 euros) i la construcció d’una planta pilot a Roses per a la recàrrega d’aqüífers (300.000 euros), entre d’altres.Per demarcacions, 21 dels ajuts beneficiaran les comarques de Barcelona (3,6 MEUR), dos a la de Girona (482.000 euros), 2 a la de Tarragona (23.000 euros) i una a la de Lleida (12.000 euros).Triplicar l’ús de l’aigua regeneradaL’aigua regenerada és el recurs que s’obté en aplicar un tractament més avançat a l’aigua ja depurada. Aquest recurs es destina per a usos no consumptius, com el reg agrícola i els usos ambientals, industrials i lúdics. Actualment, a Catalunya es produeixen anualment prop de 40 hm3 d’aigua regenerada i, en un període d’uns 4 anys, es preveu triplicar aquesta xifra, arribant als 100 hm3.Pel que fa al proper cicle de planificació 2022-2027 (actualment en informació pública), el pla contempla més de 40 actuacions mitjançant una inversió de 119 milions d’euros.