Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

L’ACA demana a l’Ajuntament de Lleida informació sobre la tramitació d’expedients d’abocaments a la ciutat

ACN Lleida.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha sol·licitat informació a l’Ajuntament de Lleida en relació amb la tramitació dels expedients sobre abocaments “irregulars” al sistema de sanejament de la ciutat, […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Lleida.-L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha sol·licitat informació a l’Ajuntament de Lleida en relació amb la tramitació dels expedients sobre abocaments “irregulars” al sistema de sanejament de la ciutat, segons ha informat la Crida per Lleida-CUP. En concret, vol conèixer l’estat de tramitació d’aquests expedients i les actuacions dutes a terme per la Paeria al respecte, així com les mesures previstes per evitar futurs abocament no autoritzats a la capital del Segrià. La petició de l’ACA arriba després de la sol·licitud registrada fa unes setmanes pel grup municipal de la Crida-CUP en què instava aquest organisme a actuar d’ofici davant els “incompliments” en els abocaments a la xarxa de clavegueram per part de determinades empreses i la “inacció” de la Paeria pel fet de no haver imposat cap sanció.

Segons la Crida per Lleida-CUP, “de les 27 inspeccions dutes a terme el 2017 per part de la Paeria, en sis s’havien superat els límits establerts” per l’ordenança d’abocaments a la xarxa de clavegueram i, en algun cas, “fins a tres cops”, fet que “suposava una infracció”. A més, “en altres quatre casos s’havia detectat que alguns establiments estaven abocant a xarxa de clavegueram sense el corresponent permís, cosa que representa una infracció greu”, segons el grup municipal. La Crida-CUP critica que “la Paeria no hagi imposat cap sanció” i, per això, va decidir recórrer a l’ACA perquè actués d’ofici.La formació ha tornat a denunciar “que casos com aquests demostren que la Paeria no té control sobre els serveis públics privatitzats” i, en aquest sentit, en demana la seva remunicipalització.