Dissabte, 11 de juliol de 2020 - Edició 716
La República

La Zona de Baixes Emissions de Barcelona supera el tràmit de l’aprovació inicial

ACN Barcelona.-La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimecres l’ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions de la ciutat. És el […]

Avatar
Agències 09/10/2019

ACN Barcelona.-La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimecres l’ordenança que regula la Zona de Baixes Emissions de la ciutat. És el primer tràmit per a l’aprovació definitiva, amb l’objectiu que entri en funcionament l’1 de gener del 2020 coincidint amb l’entrada en vigor del decret de situació d’emergència climàtica. Els grups del govern municipal hi han votat a favor, mentre que la resta s’han abstingut. L’ordenança entrarà ara en període d’informació pública i al·legacions i posteriorment es debatrà al ple. Es tracta, segons la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, d’un “pas endavant” per implementar una mesura que “protegirà la salut de la ciutadania”.

De la seva banda, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, s’ha mostrat convençut que Barcelona “pot afrontar la Zona de Baixes Emissions”, i ha considerat “necessari” el compromís de la resta d’administracions per abordar també la mobilitat interurbana.Des de l’Ajuntament es recorda que l’últim informe d’avaluació de la qualitat de l’aire, elaborat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, adverteix que el 2018 la ciutat va superar de forma continuada els nivells de referència recomanats de contaminació per diòxid de nitrogen i per partícules en suspensió. A més, l’informe xifra en un mínim de 351 persones mortes aquell any a causa de la contaminació.

Relacionats