Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La Xina mostra per primera vegada una retrospectiva de Salvador Dalí

|

- Publicitat -

ACN Figueres – L’exposició retrospectiva ‘A universal genius. Salvador Dalí’ serà la porta d’entrada de l’obra de l’artista empordanès a la Xina, que s’estrena aquest dijous al Centre Internacional de Moda de Guiyang. La mostra inclou 120 obres, totes elles de la Fundació Gala – Salvador Dalí i posa l’accent en tres aspectes que desperten l’interès del públic asiàtic: els referents clàssics de Dalí, com ara Velázquez i Miquel Àngel, les escenografies i les il·lusions òptiques. Aquesta exposició s’inaugura coincidint amb la commemoració dels 50 anys de les relacions bilaterals entre Espanya i la Xina. De fet, el projecte de la retrospectiva s’havia començat a gestar abans de la pandèmia però les restriccions sanitàries van deixar-lo aparcat.

El Centre Internacional de Moda de Guiyang estrenarà aquest dijous l’exposició ‘A universal genius. Salvador Dalí’. Es tracta de la primera mostra retrospectiva que es fa de l’artista a la Xina i comptarà amb 120 obres que formen part de la col·lecció de la Fundació Gala – Salvador Dalí. Una representació de l’entitat assistirà a la inauguració de l’exposició d’aquesta ciutat, situada el sud-oest de la Xina. A més, també hi haurà l’ambaixador d’Espanya a la Xina i el ministre conseller de Cultura d’Espanya a la Xina.

Publicitat

El recorregut artístic de l’exposició comença a l’època de formació de Salvador Dalí on els paisatges guanyen presència i també hi ha un retrat del pare amb un estil impressionista. Finalment s’acaba amb les darreres obres, posant un especial èmfasi en aquelles que homenatgen els referents clàssics. El període surrealista hi és representat amb dues obres: ‘Sense títol. Bal onirique’ i ‘Eclipsi i osmosi vegetal’.

La primera fa referència al joc surrealista del “cadavre exquis”. La segona consta d’un paisatge d’atmosfera onírica, molt característic dels anys trenta i els anys quaranta estan dedicats en bona part a la bona part a la faceta d’escenògraf del pintor. En aquest sentit, s’hi exposen projectes per als ballets Tristany foll, El Laberint i Romeu i Julieta i altres que van servir per al curtmetratge Destino. Finalment, l’admiració de Dalí pels clàssics s’il·lustra amb pintures que abracen dels anys cinquanta fins als vuitanta

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió