Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Xina aprova la reforma del sistema electoral de Hong Kong que redueix el nombre de diputats elegits directament

ACN Barcelona.-Les autoritats xineses han aprovat la reforma del sistema electoral de Hong Kong que limita les possibilitats de representació del moviment prodemocràtic. La reforma inclou una reducció del nombre […]

Avatar
Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-Les autoritats xineses han aprovat la reforma del sistema electoral de Hong Kong que limita les possibilitats de representació del moviment prodemocràtic. La reforma inclou una reducció del nombre de parlamentaris elegits directament i deixa en mans de Pequín decidir si els candidats són “patriotes”. Segons apunta l’agència oficial xinesa Xinhua, el president xinès, Xi Jinping, ja ha signat l’ordre presidencial que promulga la reforma imposada per Pequín sense consultar el Consell Legislatiu de Hong Kong.

Amb la nova llei, el nombre de diputats passarà de ser de 70 a 90, però només 20 seran elegits directament. Amb el sistema que estava fins ara en vigor s’elegien directament 35 diputats. Dels restants, 40 seran elegits per un comitè de personalitats pro-Pequín i els altres 30 per grups professionals històricament lleials a Pequín.