Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La xifra de positius de la coral de gòspel de Sallent ascendeix a 30 d’un total de 41 integrants

ACN Sallent.-El cribratge massiu als 41 integrants del cor The Riber Troupe Gospel de Sallent ha detectat 30 positius, mentre que fa uns dies se n’havien detectat nou. La transmissió […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Sallent.-El cribratge massiu als 41 integrants del cor The Riber Troupe Gospel de Sallent ha detectat 30 positius, mentre que fa uns dies se n’havien detectat nou. La transmissió s’hauria produït durant un assaig de la coral, previ al concert que van oferir amb motiu de la Festa Major del municipi. L’Ajuntament ha informat de les últimes dades fent una crida a la calma i afirmant que el risc de contagi del públic que va assistir al concert és “inexistent” un cop analitzat el cas juntament amb el Departament de Salut. El concert es va fer a l’aire lliure i complint amb els protocols de prevenció i seguretat de la covid-19.

En un comunicat, l’Ajuntament de Sallent detalla que es van complir els protocols de prevenció amb mesures com l’aforament limitat i amb reserva prèvia així com les distàncies de seguretat i higiene, l’ús de mascaretes i la presa de temperatura dels assistents. Pel que fa als membres de la coral, es destaca que el concert del 13 de setembre va ser el primer després d’uns mesos d’aturada i d’haver assajat durant l’estiu complint amb les mesures de seguretat. Expliquen que a principis de la setmana passada, un membre del cor va presentar símptomes lleus de la covid-19, i va resultar ser positiva després de realitzar-se una prova PCR. A continuació, es va activar el protocol en coordinació amb les autoritats sanitàries i l’aïllament preventiu domiciliari de tots els integrants de la coral. Des de llavors s’ha fet un rastreig i seguiment diari. Els tests massius han detectat finalment 30 positius dels 41 membres que hi ha en total.