Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La xifra de negoci empresarial cau un 25,9% a l’abril a Espanya

ACN Barcelona.-Els ingressos de les empreses a Espanya a l’abril va caure un 25,9%, segons es desprèn de les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un cop eliminats els efectes […]

Agències 24/06/2020

ACN Barcelona.-Els ingressos de les empreses a Espanya a l’abril va caure un 25,9%, segons es desprèn de les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un cop eliminats els efectes estacionals i de calendari. Al març, amb mig mes afectat per la pandèmia del coronavirus, aquesta xifra de negoci empresarial va caure un 19,3%. Respecte al mes anterior, doncs, la xifra cau 6,6 punts. Tots els sectors analitzats en aquest índex pateixen descensos. Les indústries extractives i manufactureres han patit un descens del 28,7%, mentre que els serveis no financers ho han fet un 27,1%. Pel que fa al comerç, la caiguda ha estat de 25,4%.

El descens en el subministrament d’energia elèctrica i aigua, i sanejament i gestió de residus, ha estat menor, d’un 4,9%.En comparació amb el mateix mes de l’any passat, l’índex de xifra de negoci empresarial ha disminuït un 40%.