Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La xarxa de metro començarà el setembre amb les obres de les línies 1 i 4 acabades i 20 trens més en circulació

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El metro de Barcelona començarà el mes de setembre amb el 100% de la seva xarxa operativa. Aquest diumenge es restablirà el tram Hospital de Bellvitge-Santa Eulàlia […]

Avatar
Agències 28/08/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El metro de Barcelona començarà el mes de setembre amb el 100% de la seva xarxa operativa. Aquest diumenge es restablirà el tram Hospital de Bellvitge-Santa Eulàlia de la línia 1, en obres des del 3 d’agost, i l’endemà, dilluns 31 d’agost, recuperarà la normalitat el tram entre La Pau i Selva de Mar de la línia 4, interromput des del 27 de juliol. Dilluns, a més, entrarà en vigor l’oferta de dies lectius que normalment es fa coincidir amb l’inici del curs escolar però que enguany s’ha avançat dues setmanes per la pandèmia. Així, es reforçaran les línies 1 i 5 fent que en hora punta, segons ha destacat Rosa Alarcón, presidenta de TMB, hi hagi “la major circulació de trens de la història” amb 159 combois, 20 més (+14%) que l’any passat.

Alarcón ha destacat que l’increment del nombre de temps en circulació, junt amb la neteja i ventilació exhaustives de combois i estacions, és una de les mesures que ha pres TMB per garantir que el transport públic “sigui un lloc segur”. Un increment de trens, ha afegit, que vol evitar aglomeracions tot i que aquest setembre s’espera una caiguda important del nombre de passatgers per la crisi econòmica derivada de la pandèmia i pel fet que molta gent optarà pel teletreball. L’objectiu és que en hora punta el temps d’espera sigui de 2,5 minuts a les línies 1 i 5, les més congestionades.