Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové incorpora una obra de l’escultora Eva Lootz

ACN La Pobla de Cérvoles.-L’obra ‘La Huella’ de l’escultora Eva Lootz és la darrera incorporació de la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN La Pobla de Cérvoles.-L’obra ‘La Huella’ de l’escultora Eva Lootz és la darrera incorporació de la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles (Garrigues). Amb la seva creació, l’artista austríaca resident a Madrid reflexiona al voltant de la memòria i el temps. Es tracta d’una gran petjada el taló de la qual sobresurt de la terra i alberga una olivera trasplantada des del mateix camp d’oliveres on està situada. El conjunt, creat expressament per a la Vinya dels Artistes, està construït amb pedra seca fent-se ecos dels murs que formen terrasses en la finca del celler. La inauguració de l’obra es farà dissabte i comptarà amb uns 450 assistents. La Vinya dels Artistes va ser concebuda per Josep Guinovart i exposa de forma permanent deu obres d’artistes reconeguts a les quals ara s’hi suma la d’Eva Lootz.

La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové, concebuda per l’artista Josep Guinovart i inaugurada l’any 2010, celebra enguany la seva desena edició. Actualment, compta amb deu obres exposades de forma permanent enmig del pintoresc paisatge de la Pobla de Cérvoles, a les quals s’hi afegeix ara ‘La Huella’ d’Eva Lootz.L’obra ‘La Huella’ és una gran petjada el taló de la qual sobresurt de la terra i alberga una olivera trasplantada des del mateix camp d’oliveres on està situada. El conjunt està construït amb pedra seca fent-se ecos dels murs que formen terrasses en la finca del celler. Es tracta d’una petjada que parla de la presència d’allò absent, de la memòria, del temps i en l’era digital vol recordar que no només tenim una petjada digital sinó que el cos té una materialitat, l’empremta del qual s’inscriu en l’entorn immediat, segons l’artista. La petjada d’una sabata concretament parla dels passos, del caminar, d’allò “passatger”, de la fugacitat de l’existència i també de les mediacions i del viure a través d’utensilis i eines.Eva Lootz és una artista pionera en el camp de les instal·lacions escultòriques. D’un estil propi i amb registres molt heterogenis, l’obra de Lootz està marcada per la interacció de matèria i llenguatge. A partir de la recerca i el qüestionament continu, crea espais i obres alienes a la moda, molt personals i experimentals que transiten per la pintura, els materials efímers, la tridimensionalitat, practicant una reflexió contínua entre matèria, llenguatge i art. Lootz ha estat guardonada, entre altres, amb el Premi nacional espanyol d’Arts Plàstiques, el 1994; el Premi Tomás Francisco Prieto de la Reial Casa de la Moneda, el 2009; el Premi MAV de les Dones en les Arts Visuals, el 2010, i el Premi de la Fundació Art i Mecenatge, el 2013. També ha fet exposicions a algunes de les millors galeries i museus del món.La inauguració de ‘La Huella, tindrà llocs el 6 de juliol i comptarà amb uns 450 assistents que també podran visitar les altres escultures que es troben a la Vinya dels Artistes, com ara l’impressionant obra ‘Entre el Cel i la Terra’ del pintor Gregorio Iglesias que recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler. També compta amb obres de Carles Santos, Joan Brossa, Susana Solano i Frederic Amat, entre altres. La festa a l’aire lliure comptarà amb un solo de percussió de Luis Tabuenca i continuarà amb un sopar sota les estrelles maridat amb els vins del celler.