Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La Villarroel presenta “Una teràpia integral’, una comèdia que aborda els vincles i les creences

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Villarroel ha presentat aquest dimecres l’espectacle ‘Una teràpia integral’ dirigida per Cristina Clemente i Marc Angelet que es podrà veure fins el 26 de juny. La comèdia està protagonitzada per Abel Folk, Àngels Gonyalons, Roger Coma i Andrea Ros. La producció posa en qüestió la necessitat de creure en alguna cosa i retrata una societat que presumeix d’haver prescindit de la religió però que encara té necessitat de tenir fe en alguna cosa. L’argument arrenca amb un curs exclusiu de pa impartit per un forner, que fa de guru, on els assistents desconeixen que la sessió esdevindrà una teràpia que els farà “replantejar” qui són, els seus vincles i allò que els fa infeliços.

Els personatges presenten problemes “universals” relacionats amb l’amor, la salut o els diners que els motiven a assistir a la sessió. Alguns d’aquests personatges van al curs perquè volen fer teràpia i d’altres ho fan “enganyats”. “Alguns venen a fer pa i no saben que serà una teràpia encoberta. Altres vénen a fer teràpia i el pa és l’excusa”, han explicat.

Publicitat

Es tracta d’una activitat amb una alta demanda. Abans d’acceptar-los, el seu impulsor fa una intensa investigació dels candidats que volen assistir-hi perquè creu que “pot fer alguna cosa per a ells”. “S’ha de fer un bon pa però per fer-lo has d’estar bé. Si no estàs bé, no pots fer un bon pa”, ha comentat l’actor Abel Folk, en relació a l’argument.

El director i autor de l’espectacle Marc Angelet ha explicat que es van interessar per la temàtica pel creixement de les iniciatives d’autoajuda i de noves espiritualitats. En la mateixa línia, la també directora Cristina Clemente ha afegit que han volgut parlar de la fe, les creences i de la “necessitat de creure en alguna cosa”.

Un dels missatges centrals de l’obra és que hi ha persones que no tenen una vida feliç perquè “no són capaços de trencar els vincles que tenen perquè els perceben com a imprescindibles”. “No els podem tallar perquè ens hem convençut que formen part de la nostra vida encara que això ens faci infeliços”, ha comentat Folk. “La feina que fa el meu personatge és ensenyar-los que abans de fer pa has d’estar bé amb tu mateix”, ha subratllat Folk.

Per Folk, la producció utilitza l’humor per “palar de forma intel·ligent”. També ha afirmat que la temàtica que tracta l’espectacle és universal. “Qui no té alguna cosa que cremaria, qui no viu amb alguna cosa que no el fa feliç, qui no té temptacions de buscar un terapeuta”, ha assenyalat. L’actor ha apuntat que l’espectacle permet veure inquietuds generals reflectides en un escenari i que això permet a l’espectador “distanciar-se” d’un problema.

En aquest sentit, Angelet ha dit que la pandèmia ha fet “trontollar” els fonaments vitals de tothom. “L’espectacle persegueix la voluntat d’analitzar què passa quan ens replantegem qui som, on trobem la felicitat i com trobem els nostres espais de control. Això té a veure amb la fe i la creença”, ha manifestat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió