Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

La víctima del crim de la Guàrdia Urbana va rebre almenys dos impactes que van esquitxar sang a casa de Rosa Peral

ACN Barcelona.-La víctima del crim de la Guàrdia Urbana, Pedro Rodríguez, va rebre almenys dos impactes que van esquitxar sang en una habitació de la planta baixa de la a […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-La víctima del crim de la Guàrdia Urbana, Pedro Rodríguez, va rebre almenys dos impactes que van esquitxar sang en una habitació de la planta baixa de la a casa de Rosa Peral, segons demostren les restes analitzades trobades en una bombeta i una porta. Els agents policials que van fer les primeres inspeccions han declarat davant el jutge que la direcció de les dues gotes de sang indica que almenys hauria rebut dos impactes diferents. També es van trobar sang de la víctima en tres botes que es van trobar a la mateixa habitació. Els perits que van analitzar en un primer moment vehicles i habitatges on van succeir els fets diuen que es van intentar amagar les proves.

Les taques de sang a la bombeta i a la porta són compatibles amb dos impactes que Pedro Rodríguez hauria pogut rebre estant tombat en un sofà, segons han confirmat els perits.La casa de Rosa Peral va ser registrada en diverses ocasions, la primera de les quals va ser dues setmanes després dels fets. Els investigadors han explicat que l’habitatge s’hauria pogut netejar per eliminar proves. Tot i això han detallat les diverses proves que van trobar.”Efecte forn” al maleter del vehicleEls agents que van analitzar el vehicle on es va trobar el cadàver calcinat de Pedro Rodríguez a les proximitats del pantà de Foix han explicat que l’obertura de les finestres del turisme van subministrar oxigen per facilitar la crema i que el cos es va trobar al maleter, que a través d’un “efecte forn” va ser la part del vehicle més afectada per les altes temperatures. “Era impossible saber quina havia estat la causa de la mort” amb l’estat en què es van trobar el cos, que van poder identificar gràcies a una pròtesi que van trobar entre les restes carbonitzades. Furgoneta “ordenada i neta”També han declarat els agents que van inspeccionar la furgoneta Mercedes Benz vermella on segons una de les hipòtesis s’hauria traslladat un sofà amb restes de la víctima. La inspecció es va fer dues setmanes després dels fets, el 15 de maig del 2017. Es van trobar algunes restes parcials d’empremtes que no es van poder identificar. L’interior de la furgoneta estava “ordenada i neta” de tal manera que els perits consideren que és “possible” que el vehicle es netegés o s’utilitzés amb guants.Turisme que s’havia portat a netejarEl vehicle de l’acusat Albert López també es va analitzar. Aquest vehicle feia una olor a gasolina molt intensa i l’anàlisi va determinar que tenia 142 parts per milió de gasolina, han explicat els perits, mentre que habitualment la prova dona negatiu. Només s’hi va trobar una empremta que corresponia a un treballador d’un servei de neteja de vehicles.També hi havia un ambientador al retrovisor, un altre als conductes de ventilació i un tercer amb oli corporal a un petit cistell on hi van trobar un “pintallavis” que segons la defensa de l’acusat es podria tractar d’un reparador de pintura de vehicles de color vermell.