Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La vegueria del Penedès serà la quarta àrea de Catalunya amb 5G

ACN Igualada.-La vegueria del Penedès serà la quarta àrea de Catalunya en disposar de la tecnologia 5G. Concretament, segons ha anunciat José Manuel Casas, director general de Telefònica a Catalunya, […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Igualada.-La vegueria del Penedès serà la quarta àrea de Catalunya en disposar de la tecnologia 5G. Concretament, segons ha anunciat José Manuel Casas, director general de Telefònica a Catalunya, Igualada i Vilanova i la Geltrú ja disposaran d’aquesta tecnologia a finals de la setmana vinent. Des de l’executiu, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha recalcat que la iniciativa tindrà un impacte directe en la dinamització econòmica, millorant la competitivitat de les empreses i, alhora, retenint talent. Puigneró ha recordat que, segons dades de la Unió Europea, aquesta nova tecnologia generarà 2,5 milions de llocs de feina en els propers cinc anys, “És un pastís que com a país no podem renunciar”, ha assegurat.

L’Àrea 5G del Penedès permetrà potenciar diferents sectors a través de l’ús i proves de la tecnologia 5G: atenció sociosanitària, mobilitat i vehicle connectat, mèdia, i captació i retenció de talent. El desplegament permetrà passar a un territori “industrial a digital”, ha recalcat el titular de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, tot subratllant “la revolució” que la nova tecnologia porta darrere i l’impacte “directe” que pot suposar per a la dinamització econòmica, millorar la competitivitat de les empreses -que podran fer pilots a l’espai de proves- i, alhora, com pot ajudar a “retenir talent”. “Hem de ser capaços que bona part dels 2,5 milions de lloc de feina que es preveuen a Europa, gràcies a aquesta tecnologia, siguin a Catalunya”, ha afegit.Segons ha avançat el director general de Telefònica a Catalunya, José Manuel Casas, Igualada i Vilanova del Camí seran els primers municipis del Penedès en beneficiar-se de la nova tecnologia, a finals de la setmana vinent. A través dels seus terminals, ha especificat Casas, els usuaris podran gaudir, entre altres beneficis, de major rapidesa i resolució. No seran, però, els únics beneficiaris. Tant des de TICAnoia com des de l’agència d’innovació Neàpolis, han subratllat tot el que aquesta nova “revolució” pot suposar per a les empreses del territori.”Comencem per posar la primera pedra per fer d’aquest territori un d’oportunitats que emprengui el repte digital, un territori de futur”, ha assegurat el conseller, qui ha volgut emfatitzar en el pes que té el sector tecnològic, “invisible per a molts, però que a Catalunya ja té més pes que tot el sector de l’automoció”. I ha assegurat que, en plena pandèmia, ha arribat a créixer un 30%.