Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

La vaga dels maquinistes de Ferrocarrils té un seguiment del 5,8% en el primer dels nou dies d’aturada

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) xifra en un 5,8% el seguiment del primer dels nou dies d’aturada convocada pel sindicat Semaf, que és minoritari dins de la plantilla. Segons dades oficials, 7 de 120 treballadors han fet ús del seu dret de vaga aquest dilluns. L’organització sindical ha convocat la mobilització en protesta per la “inseguretat operativa”, i el “vandalisme” i en solidaritat amb un treballador acomiadat de manera “injustificada”, com a “represàlia” per anteposar les mesures de seguretat davant d’altres qüestions. Al seu torn, l’empresa ha assegurat que la vaga no respon a problemes seguretat i sinó que és una mesura de pressió per l’acomiadament del treballador, que està sotmès a procediment judicial.

Així doncs, Ferrocarrils ha afegit que l’empleat en concret va presentar “documents falsos” en el judici en qüestió. “Les vagues de solidaritat són il·legals”, apunten fonts de l’empresa, que emprendrà “les accions legals oportunes”.

Publicitat

En relació a la inseguretat, la companyia ha criticat que Semaf no hagi volgut firmar l’acta per millorar la seguretat de la reunió extraordinària de la Subcomissió de Seguretat d’aquest dilluns, fet que contrasta amb l’acord de la resta de sindicats. Ferrocarrils també ha emmarcat la vaga en mig de la “intensificació” de la negociació del nou conveni col·lectiu, que s’ha de reactivar en els dies vinents.

En canvi, Semaf carrega contra la direcció de FGC tot afirmant que “només dona llargues per guanyar temps sense reconèixer el problema ni posar solucions reals per ser capaç de gestionar correctament el servei ferroviari que ofereix la Generalitat”.

L’aturada s’ha fet coincidit amb el Mobile World Congress, que se celebrarà al recinte de Gran Via de la Fira, amb l’objectiu, per part dels treballadors, de “visualitzar el màxim possible el problema de gestió que arrossega FGC i la seva voluntat inexistent de solució”.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió