Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La vaga al Servei d’Atenció obliga a suspendre el recompte de persones sense llar a Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La vaga al Servei d’Atenció al Sensellarisme de Barcelona, convocada per a aquest dimarts 30 de maig, ha provocat la suspensió del recompte de persones que pernocten al carrer que s’havia de dur a terme el mateix dia. Els responsables de la iniciativa subratllen que per tirar-la endavant s’ha mobilitzat 462 voluntaris, però que a banda fa falta un nombre elevat de persones que coordinin l’operatiu. Sense aquests efectius, els organitzadors consideren que no es pot garantir l’aplicació correcta de la metodologia que permet donar validesa als resultats. Tot i això, la recollida de dades de les persones que dormen a equipaments d’atenció a col·lectius vulnerables es mantindran segons el previst.

El sindicat CGT ha convocat vaga el 30 de maig al Servei d’Atenció al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP) de Barcelona, concessionat a l’empresa PROGESS. El SASSEP és un dels serveis públics municipals externalitzats per l’Ajuntament de Barcelona que treballa acompanyant persones adultes en situació d’exclusió residencial que actualment no tenen llar.

Publicitat

Precisament, CGT havia escollit el dia del Recompte de Persones Sense llar per fer l’aturada amb l’objectiu de reclamar millores salarials, el reconeixement dels riscos associats durant l’embaràs amb l’avançament de la baixa i la millora del servei dotant-lo de més recursos i amb més qualitat.

Segons CGT, al SASSEP es treballa “amb risc” fins a la setmana 34 d’embaràs, i es “discrimina” perquè per a “mateixes tasques” hi ha “diferent salari”. La formació també denuncia “diferències en les baixes” per malaltia comuna.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió