Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La vacunació contra la covid-19 fa baixar un 88% els casos asimptomàtics entre els professionals de Can Ruti

ACN Badalona.-L’Hospital German Trias i Pujol de Badalona, Can Ruti, ha constatat que han baixat un 88% els casos asimptomàtics de covid-19 detectats entre els personal del centre. El descens […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Badalona.-L’Hospital German Trias i Pujol de Badalona, Can Ruti, ha constatat que han baixat un 88% els casos asimptomàtics de covid-19 detectats entre els personal del centre. El descens coincideix amb l’administració de la segona dosi de la vacuna. Les dades estan extretes del programa de cribratge periòdic intern que fa l’Institut Català de la Salut (ICS), en el qual, cada 15 dies i de forma voluntària, els professionals de l’hospital podien fer-se un test per saber si eren portadors asimptomàtics del virus. L’última setmana de febrer va haver 2.288 professionals que van participar al cribratge, on es van detectar 12 positius, fet que suposa una incidència del 0,52%. En setmanes anteriors, la incidència havia estat del 2,6%.

Diferenciant en funció del personal vacunat, la incidència entre els que no havien rebut el vaccí va ser del 0,93%. En canvi, es va detectar un 0,11% de casos positius de covid entre els professionals a qui ja s’havien subministrat les dues dosis de la vacuna.Des de l’Hospital Germans Trias subratllen que es tracta d’unes dades provisionals i internes que, sense equiparables a un estudi en fase 3, sí que evidencien uns resultats que poden ser concloents.