Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La vacuna de GDK/Sanofi es retarda fins a finals del 2021 per la protecció “insuficient” detectada als assajos

ACN Brussel·les.-La vacuna contra la covid-19 de la britànica GlaxoSmithKline i el seu soci francès, Sanofi, es retarda fins a finals de l’any 2021 després que els assaigs revelessin que […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Brussel·les.-La vacuna contra la covid-19 de la britànica GlaxoSmithKline i el seu soci francès, Sanofi, es retarda fins a finals de l’any 2021 després que els assaigs revelessin que la vacuna no produïa una forta resposta immune en persones grans. Els resultats provisionals publicats aquest divendres sobre l’assaig de la fase 1/2 han mostrat una resposta “insuficient” en els majors de 50 anys, precisament la franja d’edat més vulnerable. Les empreses reformularan ara la vacuna i llançaran un nou assaig de fase 2 al febrer amb l’objectiu d’aconseguir l’aprovació l’últim semestre del 2021, si no sorgeix cap contratemps.

Les farmacèutiques europees esperaven tenir l’aprovació de la vacuna durant la primera meitat de l’any 2021, però els resultats no ho han permès. Segons un comunicat de la farmacèutica francesa Sanofi, en els adults d’entre 18 i 49 anys, la vacuna ha produït una resposta immune semblant a l’observada en pacients que es van recuperar de covid-19. En canvi, i és on hi ha el problema, la resposta immune ha estat “insuficient i baixa” en els adults majors de 50 anys, probablement a causa d’una “concentració insuficient de l’antigen” que prepara al sistema immunològic per combatre el coronavirus.