Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

La UVic, el CIAC i Clústermoto posen en marxa el primer màster sobre l’esport del motor

ACN Montmeló.-La Universitat de Vic, el CIAC (Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya) i el Clústermoto han posat en marxa aquesta tardor el primer màster sobre l’esport del motor. […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Montmeló.-La Universitat de Vic, el CIAC (Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya) i el Clústermoto han posat en marxa aquesta tardor el primer màster sobre l’esport del motor. La formació, anomenada Motorsport & e-Racing, s’imparteix a Montmeló (Vallès Oriental) i s’allargarà fins el novembre del 2021. Els dos clústers s’han encarregat de validar el temari, cercar el professorat especialitzat i coordinar la part pràctica del màster, de 150 hores. L’objectiu, assenyalen els impulsors, és “potenciar el pes específic de l’esport del motor a Catalunya”. El responsable del dia a dia de la formació és QEV Technologies, l’única escola espanyola dedicada al Motorsport elèctric.

Els alumnes que cursen el nou màster s’estan formant en el procés d’enginyeria del vehicle, la recollida de dades avançades i la simulació, el disseny CAD/CAM/CAE aplicat al Motorsport, així com en les darreres tecnologies d’enginyeria a pista. A les 150 hores de pràctiques s’hi afegeixen 400 de formació teòrica. També s’ha previst que els perfils que mostrin interès siguin els de mecànic o tècnics d’automoció.Els nous estudis compten també amb la participació de la Generalitat de Catalunya, el RACC, la Federació Catalana de Motociclisme, la Federació Catalana de l’Automobilisme i el Circuit de Barcelona-Catalunya, entre altres empreses i organitzacions.

Relacionats