Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

La URV passa a fer classes telemàtiques amb l’esperança de recuperar la normalitat d’aquí dues setmanes

ACN Tarragona.-La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha començat a fer a distància les classes teòriques, igual que la resta d’universitats catalanes, a causa de l’increment de casos de la […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Tarragona.-La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha començat a fer a distància les classes teòriques, igual que la resta d’universitats catalanes, a causa de l’increment de casos de la covid-19 a tot el país. De moment es manté el format presencial en les classes pràctiques. Aquest dijous, poca activitat al Campus Catalunya de Tarragona. Els passadissos i les aules estaven pràcticament buits i tan sols a la terrassa del bar es veia més moviment. La rectora de la URV, María José Figueras, ha afirmat a l’ACN que confia en recuperar la normalitat d’aquí dues setmanes, però que a dia d’avui la URV està més preparada per funcionar a distància que el curs passat després que s’hagin instal·lat 200 càmeres a les aules per poder seguir les classes a distància.

Figueras ha defensat el tancament de les classes presencials després de la petició de Salut i ha instat a la “responsabilitat” dels alumnes perquè es quedin a casa durant les properes setmanes per tal que no s’hagi d’allargar la mesura. “Si el sacrifici el fem a mitges potser no seran només quinze dies”, ha advertit. Durant aquest període, per Figueras la URV està preparada per adaptar-se a la virtualitat. “Totes les universitats ara juguem amb avantatge” respecte el final de curs de l’any passat, ha dit. La raó és la inversió en tecnologia que han fet. La rectora ha apuntat que aquest dijous “hi ha professors que han estat sols a les aules, han fet la classe amb la càmera i han pogut utilitzar la pissarra”. “Estem més equipats que abans”, ha defensat. Durant el temps que les aules de la URV estiguin tancades, les avaluacions es faran a distància. I les que no puguin fer-se telemàticament “s’hauran de posposar”, en la mesura del possible.