Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

La URV destinarà més de 500.000 euros a set projectes de recerca química i d’enginyeria

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – La Universitat Rovira i Virgili (URV) destinarà 508.000 euros a set projectes de recerca de l’àmbit de la química i de l’enginyeria. Es tracta de diverses recerques relacionades amb el desenvolu-pament d’una plataforma per comercialitzar eines químiques, amb una xarxa de sensors d’òxids metàl·lics per al control atmosfèric amb nanosensors avançats, així com per a projectes que te-nen l’objectiu de mesurar els microplàstics en temps real o bé la transformació del marro del cafè en bioplàstics, entre altres projectes. L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha concedit els ‘Ajuts Innovadors’, ‘Ajuts llavor’ i ‘Ajuts producte’ que serviran per fi-nançar les set investigacions.

En la convocatòria ‘Ajuts Innovadors’, l’AGAUR ha concedit dos ajuts a la URV. El primer ha estat per al projecte ‘Desenvolupament d’una plataforma per comercialitzar eines químiques que expandeixin les fronteres del descobriment de fàrmacs’, liderat per l’investigador del Departament de Química Analítica i Química Orgànica, Omar Boutureira, i el segon per al projecte ‘Xarxa de sensors d’òxids metàl·lics per control atmosfèric. Nanosensors avançats per la transició ecològica’, d’Eduard Llobet, investigador del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica.

Publicitat

Pel que fa als ‘Ajuts Llavor’, la URV també ha aconseguit finançament per a dos projectes. D’una banda, per a ‘μ-PlàsTIC: mesura de microplàstics en temps real, in situ i continu’, de l’investigador del Departament de Química Física i Inorgànica Joan Josep Carvajal; i de l’altra, per al projecte ‘Transformació catalítica i biològica del marro del cafè en bioplàstics’, de la investigadora del Departament d’Enginyeria Química, Magdalena Constantí.

Finalment, en la categoria ‘Ajuts Producte’, s’han concedit tres ajuts. El primer d’ells serà per la investigació Omar Boutureira que s’encarregarà de la recerca ‘Solucions químiques per agilitzar el procés de descobriment de fàrmacs’ i el segon es destinarà a un projecte per desenvolupar una eina basada en tècniques d’aprenentatge automàtic per a la predicció de l’èxit de l’extubació en pacients crítics amb ventilació mecànica invasiva. Aquest estarà dirigit per l’Alexandre Fabregat investigador del Departament d’Enginyeria Mecànica, mentre que el tercer ajut es destinarà al projecte ‘DATOMA: An e-infrastructure based on Cloud and Edge Computing for data analysis in metabolomics’, liderat pels investigadors Oscar Yanes i Pedro García, conjuntament amb l’Institut de Salut Pere Virgili.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió