Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

La UPF es converteix en l’única universitat espanyola entre les 150 primeres del rànquing de Times Higher Education

ACN Barcelona.-La Universitat Pompeu Fabra (UPF) s’ha tornat a situar entre les 150 millors universitats del món segons Times Higher Education. A l’edició 2020 del World University Rankings, la UPF […]

Avatar
Agències 12/09/2019

ACN Barcelona.-La Universitat Pompeu Fabra (UPF) s’ha tornat a situar entre les 150 millors universitats del món segons Times Higher Education. A l’edició 2020 del World University Rankings, la UPF s’ha posicionat com a 143a universitat a escala global, 60a e Europa i primera de l’Estat. La UAB, que l’any passat va assolir el lloc 143, ha caigut enguany al 157. En el rànquing d’enguany també hi apareix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ho fan al tram d’entre la 501 i la 600, i la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al tram entre la 601 i la 800.

La Universitat d’Oxford, l’Institut de Tecnologia de Califòrnia i la Universitat de Cambridge encapçalen el rànquing altre cop. La classificació té en compte variables com la docència, la recerca, les cites, la internacionalització o la transferència de coneixement. 45 universitats espanyoles han entrat al rànquing. La Universitat Autònoma de Madrid és la primera, després de les tres catalanes, que apareix al rànquing a la posició 251-300, en el mateix tram, doncs, que la Universitat de Navarra. La UPF obté en aquesta edició del rànquing una puntuació global de 57,8, mig punt menys que l’any passat, i millora en els àmbits de recerca, internacionalització i transferència. En canvi, baixa en citacions i en docència.