Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

La UPC celebrarà eleccions per triar nou rector o rectora entre el 14 i el 19 de maig

ACN Barcelona.-La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebrarà eleccions a nou rector o rectora entre el 14 i el 19 de maig. Així ho ha anunciat aquest dijous mitjançant un […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebrarà eleccions a nou rector o rectora entre el 14 i el 19 de maig. Així ho ha anunciat aquest dijous mitjançant un videocomunicat Francesc Torres, que ocupa el càrrec de rector des del desembre del 2017. D’acord amb el calendari electoral, entre els dies 13 i 16 d’abril tindrà lloc la presentació de les candidatures, mentre que la campanya electoral es realitzarà del 29 d’abril al 12 de maig. El 13 de maig està prevista la jornada de reflexió i des del 14 fins al dimecres dia 19 es podrà votar. El mateix dimecres es realitzarà la proclamació provisional i el dia 25 es publicaran els resultats definitius.

“Ara és el moment adequat per convocar eleccions”, afirma Torres en el videocomunicat, assegurant que el nou equip tindrà sobre la taula planificar escenaris de presencialitat en cursos vinents, garantir la “sintonia” amb les diferents administracions o gestionar projectes vinculats als fons europeus.A més, assenyala que amb els fons europeus i les perspectives d’un nou govern s’obre el camí per afrontar “els grans reptes” de la universitat, com la renovació de plantilles o equipaments i un finançament just.Procés electoralEs proclamarà rector o rectora en primera volta la candidatura que aconsegueixi el suport de més de la meitat dels vots ponderats. Si cap candidatura assoleix aquest suport, es farà una segona volta al juny, a la qual només podrien concórrer les dues persones amb més vots ponderats en la primera volta. El rector o la rectora és elegit/a per la comunitat universitària entre els catedràtics i les catedràtiques d’universitat que estan en actiu i que presten serveis a la UPC mitjançant una elecció directa i per sufragi universal lliure i secret.El vot és ponderat per sectors de la comunitat universitària. Els coeficients de ponderació regulats als estatuts de la UPC són: professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat (0,51); personal docent i investigador, excloent-ne el corresponent al sector (0,14); estudiants de graus i màsters (0,24); i personal d’administració i serveis (0,11).