Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La Universitat de Lleida vota el seu pròxim rector amb el catedràtic de Química, Jaume Puy, com a únic candidat

ACN Lleida.-Un total de 10.945 membres de la comunitat universitària de la Universitat de Lleida (UdL), entre estudiants (9.280), personal docent i investigador-PDI (1.203) i personal d’administració i serveis-PAS (462), […]

Agències 07/05/2019

ACN Lleida.-Un total de 10.945 membres de la comunitat universitària de la Universitat de Lleida (UdL), entre estudiants (9.280), personal docent i investigador-PDI (1.203) i personal d’administració i serveis-PAS (462), estan cridats aquest dimarts a les urnes per escollir el pròxim rector de la UdL pels pròxims quatre anys. L’únic candidat a presidir la institució és l’actual vicerector de Recerca, el catedràtic de Química Jaume Puy. Per ser proclamat, però, haurà d’obtenir més vots ponderats a favor que en blanc. Si no és així, la normativa estableix que “s’iniciarà de bell nou el procés electoral”. L’actual rector Roberto Fernández no pot tornar a optar al càrrec en aquestes eleccions després d’haver-lo ocupat els dos darrers mandats.

La UdL escull aquest dimarts el pròxim rector de la universitat lleidatana i que prendrà el relleu de Roberto Fernández, que ha ocupat el càrrec els darrers vuit anys. Només s’ha presentat una candidatura, l’encapçalada per Jaume Puy, actual vicerector de Recerca i catedràtic de Química. Puy ha estat dels més matiners en dipositar el seu vot i ho ha fet passades les deu del matí a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA).El candidat a pròxim rector de la UdL espera “una bona participació” i es mostra confiat que comptarà amb un suport “considerable”. Jaume Puy ha assenyalat que ser l’únic candidat “és un repte” i “caldrà veure com va tot però, en principi, la sensació és correcta perquè la gent té ganes de tirar endavant la Universitat de Lleida i això és important perquè és el que toca els pròxims quatre anys”.Puy ha recordat que prové de l’equip de l’actual rector Roberto Fernández però “les coses van canviant i les circumstàncies també i, per tant, “hem hagut de fer un programa adaptat als nous reptes que tenim”. Entre aquests, hi ha els de “posicionar la UdL perquè sigui suficientment atractiva a tota la societat lleidatana i de l’entorn i perquè sigui vista com la millor opció on venir a estudiar i gaudir de l’etapa formativa”. “També ha de ser una universitat suficientment atractiva perquè la gent que fa carrera acadèmica, per tant, els professors, vulguin venir a la UdL a fer recerca i la seva vida universitària”, ha remarcat. Votacions i proclamació de rectorL’horari de votacions es durà a terme entre les deu del matí i les sis de la tarda en tots els centres de la UdL, inclòs per primer cop el campus d’Igualada (amb 417 electors, 350 estudiants, 36 PDI i 22 PAS). Cap al vespre està previst que es donin a conèixer els resultats.La Junta electoral farà la proclamació provisional del rector l’endemà de les votacions, és a dir, el dimecres 8 de maig, i a partir de llavors hi haurà dos dies hàbils per a la presentació de reclamacions, fins l’11 de maig. El dia 14 la Junta proclamarà definitivament el nou rector de la UdL. Sistema de vot ponderatLes eleccions a rector de la UdL es fan seguint el sistema de vot ponderat. Segons estableixen els Estatuts de la universitat lleidatana i la normativa electoral, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent (420 persones) val un 51%. La resta de personal acadèmic (docents no doctors, professorat contractat a temps complet o parcial, interins, personal investigador i becaris), que són 783 electors, es pondera al 13%. Quant a l’estudiantat, representa el 26%; mentre que el vot del personal d’administració i serveis té un valor del 10%.