Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

La unitat de reforç de la Policial Local de Tortosa fa un 85% d’actuacions per incivisme en el primer mes de servei

|

- Publicitat -

ACN Tortosa – El nou Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat (GREP) de la Policia Local de Tortosa ha fet 108 actuacions en les primeres cinc setmanes de funcionament de la unitat. Només tres d’aquest centenar de denúncies han estat per furts i han suposat tres detencions. En concret, 92 (85%) han estat denúncies per infraccions administratives per incompliment de l’ordenança municipal de civisme. I de la resta, 12 actuacions han estat per “faltes de respecte i desobediència”, de les quals una persona va acabar detinguda. “Aquestes dades confirmen la diagnosi que Tortosa és una ciutat segura, que no hi ha cap increment si situació que generi més delictes i que volem posar-hi fi”, ha defensat Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa.

El passat 29 de setembre es va posar en marxa a Tortosa la nova unitat d’intervencions de la Policia Local, el Grup de Reforç d’Emergències i Proximitat (GREP) format per deu agents i creat amb alguns dels policies veterans i les últimes incorporacions de l’escola de Policia de Catalunya. Patrullen per tots els barris de la ciutat, de manera planificada, en horari de tarda i nit. Compten amb una furgoneta, però tenen a disposició tots els mitjans de la Policia Local de Tortosa, i també fan serveis de paisà, amb l’objectiu de “solucionar” sobretot els problemes de convivència i incivisme a la ciutat.

Publicitat

L’alcaldessa de Tortosa ha recordat, en el balanç del primer mes de servei, que el propòsit del GREP és “no tolerar cap conducta incívica ni delictes menors” i sobretot “reforçar la seguretat” amb aquesta unitat “que permet dotar policia de més eines” i tenir “una ciutat més segura”. Tanmateix, Roigé ha destacat que les intervencions del GREP “no corresponen a delictes importants” i que s’han donat sobretot per situacions incivisme i alteració de convivència.

Es tracta, per exemple, de sancions per incomplir l’ordenança “per embrutar el carrer, deixar deixalles fora dels contenidors, beure a la via pública, causar molèsties al carrer o fer soroll, o per tinença o consum de drogues”, com ha detallat l’alcaldessa. “Es confirma que són situacions que pertorben la convivència i volíem anar cap aquí perquè no se’n permeti cap”, ha insistit. “Sancionarem totes aquelles persones que no es comportin de manera adequada perquè en una societat madura tothom s’ha de comportar i complir la normativa”, ha defensat Roigé.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió