Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La Unió per la Mediterrània preveu que la dessalinitzadora de Gaza estigui operativa entre el 2023 i el 2024

ACN Brussel·les.-La Unió per la Mediterrània (UpM) preveu que la dessalinitzadora de Gaza estigui operativa entre el 2023 i el 2024. El secretari general adjunt de l’UpM, Isidro González, assegura […]

Avatar
Agències 12/07/2020

ACN Brussel·les.-La Unió per la Mediterrània (UpM) preveu que la dessalinitzadora de Gaza estigui operativa entre el 2023 i el 2024. El secretari general adjunt de l’UpM, Isidro González, assegura en declaracions a l’ACN que el projecte “estrella” de l’organització permetrà subministrar aigua potable a més de la meitat de la població aïllada a la franja de Gaza. Recentment, Espanya s’ha compromès a aportar 1 milió d’euros al projecte que costarà més de 500 milions d’euros. “Tot el que sigui ajudar a Palestina en un moment de grans dificultats és benvingut”, afirma Isidro González preguntat per les amenaces d’annexió d’Israel als territoris de Cisjordània.

Amb la construcció d’una gran planta dessalinitzadora, l’UpM i la resta de patrocinadors del projecte pretenen resoldre el problema d’escassetat d’aigua potable que pateixen els gairebé 2 milions de palestins que viuen a Gaza.”La necessitat d’aigua és molt urgent i, fins i tot, Israel està donant facilitats”, apunta González.Parada per la covid-19Malgrat l’aturada que ha suposat la pandèmia del coronavirus, des de l’UpM esperen poden obrir el procés per contractar les empreses que realitzaran la construcció de la dessalinitzadora després de l’estiu. “Esperem que a la tornada de vacances puguem accelerar els passos”, diu GonzálezDavant les dificultats de subministrament elèctric que té Gaza pels recurrents bloquejos d’Israel, el projecte preveu la construcció d’una turbina dièsel, dues plantes fotovoltaiques i una solar per garantir el seu funcionament. “Confiem que l’energia no sigui un problema”, afirma. González admet que la qüestió de l’energia és una de les parts “més delicades” de l’operació, però remarca que tenen el compromís del govern israelià per garantir l’accés a l’electricitat.