Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La Unió Europea destinarà 1.100 MEUR en iniciatives per reforçar la ciberseguretat i respondre a incidents en línia

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Unió Europea destinarà 1.100 milions d’euros en iniciatives per reforçar la ciberseguretat i respondre de manera més eficaç als incidents a la xarxa. La proposta, presentada aquest dimarts per la Comissió Europea, vol garantir la seguretat dels ciutadans a l’hora de fer ús de serveis digitals i protegir entitats crítiques com ara hospitals o centres públics. Segons ha especificat l’executiu, la inversió es destinarà a la creació de centres d’operacions de seguretat arreu de la UE i al disseny d’un mecanisme d’emergència cibernètica per millorar la capacitat de resposta de la Unió. En aquest sentit, la Comissió proposa fer testos per avaluar vulnerabilitats o arribar a acords amb proveïdors fiables per actuar en casos d’emergència.

La proposta, batejada amb el nom de ‘Cyber Solidarity Act’, fixa que la posada en marxa dels centres d’operacions es produeixi a principis de 2024. A més, també estableix un mecanisme de revisió d’incidents, una eina que serviria per avaluar la resposta davant d’incidents que ja s’han produït per “aprendre lliçons” i “emetre recomanacions” a tenir en compte de cara al futur.

Publicitat

Més enllà de la ‘Cyber Solidarity Act’, Brussel·les ha plantejat la creació d’una Acadèmia d’Habilitats en Ciberseguretat a la UE per cobrir la manca de professionals al sector. Aquest centre oferiria cursos en línia i estaria autoritzat per emetre certificats on es reconeixerien les capacitats adquirides per aquells que hi hagin participat.

La voluntat de la Comissió és que l’acadèmia evolucioni cap a un espai més ampli on els proveïdors i la indústria cooperin en el disseny de programes d’educació, aprenentatge, finançament i facin un seguiment de l’evolució del mercat de treball en el sector de la ciberseguretat.

Amb la proposta presentada, tant el Parlament Europeu com el Consell de la UE n’examinaran el contingut i en un futur presentar les esmenes que creguin convenients.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió