Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La Unió d’Agricultors d’Extremadura critica que la DO Cava congela el creixement de plantacions fora de Catalunya

ACN Barcelona.-La Unió d’Agricultors i Ramaders d’Extremadura ha criticat que la DO Cava “congela” el creixement de les plantacions fora de Catalunya. En un comunicat, ha criticat que el Ministeri […]

Avatar
Agències 30/12/2019

ACN Barcelona.-La Unió d’Agricultors i Ramaders d’Extremadura ha criticat que la DO Cava “congela” el creixement de les plantacions fora de Catalunya. En un comunicat, ha criticat que el Ministeri d’Agricultura ha publicat la resolució per la que s’aproven els drets de noves plantacions de vinyes per produir cava per als propers tres anys, que serà de 0,1 hectàrees anuals. Segons la Unió, aquesta resolució “condemna a les zones productes amb un ampli mercat i amb gran creixement en els darrers anys a no poder expandir el comerç degut a aquesta prohibició de noves plantacions”. Ha indicat que “la totalitat dels membres que composen el consell provenen de Catalunya”, motiu pel qual creuen que la proposta “defensa exclusivament els interessos d’aquests productors i cellerers en detriment del sector de la resta de l’Estat”.

Aquesta associació ha considerat que el Ministeri d’Agricultura va atorgar tot el poder als vocals de la DO, motiu pel qual creu que la “congelació” de les noves plantacions s’ha fet “amb la complicitat” d’aquest ministeri. D’altra banda, la Unió ha reclamat a la consellera d’agricultura extremenya “que d’una vegada es defineixi i expliqui si defensarà els interessos dels agricultors i cellerers extremenys o continuarà amb la disciplina del seu partit perjudicant als extremenys per aconseguir suports per a que Sánchez sigui president del govern”.