Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

La UGT veu com una “bona notícia” l’acord per als pressupostos

ACN Barcelona.-La secretària de Política Sindical de la UGT, Núria Gilgado, ha valorat positivament aquest dilluns l’acord del Govern amb els comuns per tramitar els pressupostos del 2022. “És una […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-La secretària de Política Sindical de la UGT, Núria Gilgado, ha valorat positivament aquest dilluns l’acord del Govern amb els comuns per tramitar els pressupostos del 2022. “És una bona notícia que hi hagi un acord de pressupostos, hagués estat un fracàs la manca de pacte”, ha assenyalat en declaracions a la premsa. Segons Gilgado, ara “caldrà veure els termes” del pacte, però “Catalunya necessita pressupostos”. La secretària de Política Sindical de la UGT ha lamentat els “moviments” del cap de setmana dels diversos partits polítics sobre la negociació dels comptes, assegurant que “no ajudaven” a aconseguir un pacte que resolgui “les qüestions que Catalunya té pendents amb la ciutadania”.

Durant la jornada de la UGT per estipular les recomanacions als delegats per a la negociació col·lectiva del 2022, Gilgado ha remarcat que confia que les negociacions per les pensions i la reforma laboral prosperaran. La secretària de Política Sindical ha dit que les converses per la reforma laboral encaren una “setmana decisiva”. Gilgado ha afirmat que la limitació temporal dels contractes “només pot venir condicionada” per la temporalitat d’una feina, i ha remarcat que cal treballar per aplicar sancions a les empreses que no utilitzin les modalitats contractuals que s’estipularan. SalarisGilgado també ha advertit dels riscos de l’augment de preus, i ha insistit que cal promoure increments salaris per revertir la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors. “El 2022 ha de ser el moment del repartiment de la riquesa que es genera al nostre país, han de tornar les pujades salaris i la revalorització en els convenis d’acord amb l’IPC”, ha indicat. Segons la UGT, també cal treballar per encaminar-se cap a la jornada de 32 hores setmanals. “Reclamarem que la norma sigui la reducció del treball, que puguem treballar per viure i no viure per treballar”, ha especificat. Gilgado ha afirmat també que la bona regulació del teletreball en els convenis col·lectius és important, i ha assenyalat que cal defensar el dret a la “desconnexió digital”.