Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La UGT vetllarà perquè s’apliquin mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus en la campanya de la fruita

ACN Lleida.-La UGT de les Terres de Lleida assegura que no permetrà que “es posi en joc” la salut dels treballadors que prendran part en la campanya de la fruita. […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Lleida.-La UGT de les Terres de Lleida assegura que no permetrà que “es posi en joc” la salut dels treballadors que prendran part en la campanya de la fruita. El sindicat preveu fixar abans que s’iniciï la recollida unes mesures de seguretat i uns protocols “seriosos” per evitar contagis de la covid-19 entre els temporers però també treballarà ‘in situ’ per comprovar que aquestes normatives s’apliquen i impedir, d’aquesta manera, la propagació de la pandèmia entre els treballadors agraris. El secretari general de la UGT-FICA de Lleida, Xavier Perelló, destaca que es tracta d’un sector “estratègic” i “molt important per a l’economia catalana” i, per això, “no es poden permetre contagis a canvi de dur a terme la campanya”.

A les portes de l’inici de la campanya de recol·lecció de la fruita, Perelló preveu que, com en els darrers anys, sigui “complicada” però apunta que, enguany, amb la crisi del coronavirus “encara ho serà més” perquè “està en joc la salut i la vida de les persones que en formaran part”. Tot i això, des de la UGT es mostren convençuts que “tot anirà bé, si tothom aplica les mesures correctores pertinents i totes les administracions s’impliquen en aquesta a campanya de la fruita”.El sindicat no reclama només una campanya “amb totes les garanties”, sinó que vol aprofitar la temporada de fruita “per reactivar dos sectors totalment castigats” per la pandèmia com són els del turisme d’interior i el transport. És per això, que la UGT demana a la Generalitat un mapa d’albergs, cases de colònies i petits hotels de zones interiors, que tinguin capacitat per allotjar aquests treballadors. “Uns equipaments on es podran complir les mesures mínimes vitals i es respectarà el distanciament social”, unes condicions que, segons Perelló, “no es poden garantir en els allotjaments de campanya”.La UGT també aposta per reactivar els autocars per desplaçar els temporers des dels albergs on s’allotjaran fins als llocs de feina, “garantint així l’espai essencial entre els treballadors i que s’ha de respectar aquests dies”.