Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La UGT lliura una carta a Aragonès per demanar millores en les condicions laborals dels treballadors de FGC

ACN Barcelona.-La secció sindical de la Unió General de Treballadors (UGT) a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha lliurat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-La secció sindical de la Unió General de Treballadors (UGT) a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha lliurat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per demanar millores en les condicions laborals dels treballadors de l’empresa. El sindicat subratlla que les peticions “no són noves” i que algunes s’arrosseguen “des de la crisi econòmica del 2008”. En la missiva, la UGT exigeix el retorn del 5% del salari que porta retallat des del 2010, una mesura aprovada per l’executiu de Zapatero per fer front a la crisi financera. Alhora, el sindicat demana que s’apliqui l’augment salarial del 0,9% per aquest 2021, tal com es va acordar per a tot el funcionariat, i la devolució del 55% de la paga extra del 2014.

La mateixa carta destaca que FGC ha desenvolupat el seu paper dins els serveis essencials durant la crisi de la covid-19. “Totes les àrees, sense excepció, han posat el seu granet de sorra per mantenir el servei sense menystenir-ne la qualitat”, subratlla la UGT. En aquest sentit, recorda que l’expansió del model de negoci de l’empresa “no hauria estat possible si no hagués estat per la implicació i l’esforç de la plantilla”.El sindicat diu que “és conscient” de la situació econòmica actual, però reitera que no vol que les retallades viscudes durant els últims anys quedin en l’oblit. “Volem que la gent se n’adoni que som un col·lectiu que ha patit congelacions i que tenim un conveni que no es toca des de l’any 2010” afegeix.