Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La UGT denuncia que la Generalitat “limita” la promoció interna dels funcionaris

ACN Barcelona – La UGT de Catalunya ha denunciat que la Generalitat “limita” la promoció interna dels funcionaris de les administracions públiques. Segons el sindicat, la supressió de la figura […]

Agències 24/01/2022

ACN Barcelona – La UGT de Catalunya ha denunciat que la Generalitat “limita” la promoció interna dels funcionaris de les administracions públiques. Segons el sindicat, la supressió de la figura de les excedències voluntàries per incompatibilitat del funcionariat dificulta la mobilitat a llocs d’interinatge d’altres cossos diferents. “Aquesta mesura s’aplica a totes les administracions catalanes, però no s’ha fet cap comunicat, ni enviament d’informació prèvia”, ha assenyalat la UGT de Catalunya, que reclama al Govern una “rectificació urgent”. “Com es podrà fer el canvi a altres administracions si s’ha suprimit la millor manera de fer-ho? Com podem aconseguir mèrits si no podem agafar excedències?”, s’ha qüestionat en veu alta el sindicat.

La UGT de Catalunya alerta que, a partir d’ara, les persones que tinguin una vinculació fixa amb l’Administració de la Generalitat només podran accedir a un interinatge per la via de l’excedència per interès particular, “amb totes les restriccions que això suposa com són el fet de tenir un mínim de 5 anys de serveis efectius i romandre en la situació un mínim de dos anys”. El sindicat vol mostrar la seva disconformitat amb aquesta situació i denunciar “la manca d’organització” a l’administració pública de Catalunya. “Hauria de dotar-se d’un major grau d’eficàcia i eficiència, de mitjans materials i personals per revertir les retallades i de tipificar en el règim disciplinari situacions d’abús laboral o assetjament sexual”, ha conclòs la UGT.