Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

La UGT denuncia “inseguretat” a la presó de Lleida per l’agressivitat d’un reclús que ha destrossat quatre cel·les

ACN Lleida.-La UGT de les Terres de Lleida denuncia “la situació d’inseguretat que es viu al Centre Penitenciari de Ponent”, després que un pres del Departament de Règim Tancat (DERT) […]

Agències 25/06/2021

ACN Lleida.-La UGT de les Terres de Lleida denuncia “la situació d’inseguretat que es viu al Centre Penitenciari de Ponent”, després que un pres del Departament de Règim Tancat (DERT) que es troba en protocol de seguretat per risc de fuga hagi trencat quatre cel·les en només quatre dies. Unes destrosses que, segons el sindicat, han provocat que el departament i la resta de presos que hi viuen es quedin sense aigua i tinguin problemes intermitents de llum. Aquest intern “ha mostrat una violència intrainstitucional, amb alteracions molt greus de conducta que han comportat amenaces i agressions amb vidres i ferros als funcionaris de la presó”, expliquen des de la UGT. El sindicat critica la direcció del centre per no donar solucions a aquesta situació.

Des d’UGT Presons també exigeixen que s’apliqui de forma immediata l’article 95.3 del Reglament penitenciari i la circular 5/2004 de serveis penitenciaris, que regulen el trasllat d’interns en situacions d’urgència.El sindicat assenyala que l’entrada en vigor de la nova circular 2/2021 de contenció “no ha funcionat amb aquest pres”, ja que “la nova modalitat de subjecció que se li ha aplicat per controlar la conducta agressiva que manifestava ha originat que pogués trencar les corretges”.